Ha mindennap napozni fogok kaphatok bőrrákot?
Nyáron tengerpart mellett fogok dolgozni egy szállodában. Este és reggel kell melóznom így napközben igazából egyértelműen a tengerparton szeretnék lazulni...
Viszont van egy nagy gondom. Világos bőrű és rettentően szeplős vagyok... Tudom, hogy nálam fokozattan problémás a napozás. Mindig 50-es naptejet használok, ezzel nincs gond, de milyen hatása lehet annak, ha mindennap napon leszek? Ráadásul mediterrán országban...
Kaphatok bőrrákot? Mire ügyeljek? Általában nem szoktam napozni tengerparton, hanem az árnyékba húzódva olvasok, illetve amíg fürdök addig vagyok napon. De mivel napernyőt nem fogok tudni mindennap bérelni így hát... maradt a napon döglés.
Először is: Irigy vagyok! :D
Másodszor: kerüld a napot dél és 3 óra között, mivel ekkor a legerősebb. Használj naptejet (főleg a szemölcseidnél, szeplődnél) és ügyelj arra, hogy ne rögtön feküdj ki, hanem szépen fokozatosan. Ha odafigyelsz ezekre, nem kapsz bőrrákot! :)
Ha nem is bőrrákot kapsz, de ez a kb. 3 hónapos intenzív napozás erősen megviseli a bőrödet, akkor is, ha használsz naptejet. Főleg, hogy világos bőrtípusba tartozol.
A helyedben inkább más elfoglaltságot keresnék. Gondolom nem szeretnél idő előtt ráncos lenni.
Ha mégis napra mész, használj magas faktorszámú naptejet, napszemüveget, fejkendőt vagy kalapot és próbálj inkább árnyékban lenni. Az is jó, ha felveszel valamilyen lenge, világos ruhát, ami takarja a testedet (ilyen áttetsző felsőkre, ruhákra gondolok).
Először is várd ki a végét, hogy meddig fogsz majd dolgozni, nem úgy van az, ahogy te gondolod.
Mást is kell csinálni, magadra mosni, főzni takarítani, vásárolni.
Köszönöm a tanácsokat! azt hiszem majd kint veszek napernyőt és akkor az alatt fogok üldögélni vagy valami. Mindig magas, 50+ naptejet használok, a vállamat nagyon szoktam óvni mert ott vannak nagy anyajegyek. Mivel felhívtátok a figyelmemet arra, hogy a ráncosodás is komoly következménye lehet ennek az intenzív napbehatásnak, így inkább csak hetente egyszer kétszer megyek strandra, nem akarom tönkretenni a bőröm.
Utolsónak írom, hogy már konzultáltam a munkaadómmal, illetve tudom az időbeosztásom. Vásárolnom (élelmiszerfélét), főznöm nem nagyon kell, hiszen napi 3x étkezést biztosítanak és mivel a szállodában fogok lakni (természetesen személyzeti részlegen), és a mosodát használhatom, így azzal sem lesz túl sok herce-hurca. Napi 8 óra munka és heti 2 szabad lesz... nyilván meglepő, hogy "csak" ennyit fogok dolgozni. Ennek az oka, hogy ez egy fizetett szakmai gyakorlat és "csak" gyakornok leszek odakint, nem is dolgoztathatnának ennél többet. :):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!