Van itt olyan, aki csak vízzel mos arcot, nem használ se szappant, se arclemosót?
Állítólag ez segít a pattanásos bőrön.
Azoktól kérdezném, akik így mosnak arcot,
vannak pattanásaitok?
nem száratja ki a víz a bőrötöket?
hidratáló krémet használtok? ha igen, milyet?
Alapjáratban csak vízzel mosom.
Kivéve, ha nyári kánikulában agyonizzadok a szmogos belvárosban, vagy vidéken poros munkát végzek. Ekkor használok szappant. Meg akkor, ha jönnek a pattanások és azt hiszem, majd a szappan leszárítja...
Nos nem... :-)
Volt, hogy rendszeresen szappanoztam, hogy hátha akkor nem jön patt, de semmi különbség nem volt, úgyhogy lustaságból maradok a csak víznél...
Volt, hogy arctisztítót, ilyen pattanásmegelőzőt használtam rendszeresen mosakodás után naponta kétszer is, de akkor se lett kevesebb patt.
És 25 éves korom óta van több-kevesebb pattanásom, addig nem volt jellemző, szóval nem kamaszkori kinövős dolog.
Szóval mosakodás nem befolyásol szerintem.
Néha egy kis élesztős trutyival vacakolok, attól lesz puha bababőr, aztán ennyi.
Van, én :) Naponta 3x megmosom (reggel-délben-este) meg még étkezések után is. Nincs pattanásom (1 hónapban max 1-2, de az is eü. okok végett), nem száraz az arcom és nem használok krémet. De azt elárulom, hogy kamasz koromban sem volt egyáltalán pattanásom. Az utóbbi fél évben kezdett el zsírosodni az arcom, de szerencsére a víz segít :)
19/L
Köszi a válaszokat :)
Én 6-7 éve küzdök a pattanásokkal (19 vagyok), de eddig semmi nem segített igazán. Most simán vízzel mosom pár napja, mert elegem lett a sok arclemosóból, tonikból meg krémből, amik nem használtak semmit.
Sosem szappanozom az arcbőröm, viszont sokat krémezem. Havonta egyszer használok bőrradírt.
Pattanás nagyon ritkán van, talán félévente egy. Olyankor fogkrémet teszek rá, ha éppen nem kell kimozdulnom.
Lehet, hogy a genetika is közrejátszik, de meggyőződésem, hogy arcra nem szabad szappant használni, viszont a krémekkel ne fukarkodj, megéri.
Próbáltam, de csak rosszabb lett a helyzet. xD
Víz belsőleg hatásosabb,meg azért a sok rádragadt koszt nem hozza le a víz, meg ha sminket használsz azt se. És kiszárította a bőrömet is, bár a legtöbb tisztító "csodaszer" is. De van akinek beválik, szerintem alkati és környezeti kérdés is.
én régóta vízzel mosom. tudom, barbárság, de még a sminket is. hetente viszont szánok rá 20 percet, és akkor arcradír, tonik, hidratálókrém. eddig amióta az eszemet tudom, max 10 pattanásom volt. bár az is lehet, hogy alapból szerencsés a bőröm típusa.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!