Mit csináljak az arcommal hogy ne legyen piros?
A rosacea nem alakul ki "csak úgy" bármilyen pirosas árnyalatú bőrből, mint ahogy azt sem lehet elmondani, hogy egy anyajegy el fog rákosodni, ha nem vigyázol rá.
Jól tudom, mi a rosacea, kb 5 éve kollokváltam bőrgyógyászatból ötösre. Ez olyan, mint a nem minden rovar bogár, ellenben minden bgár rovar. A rosacea konkrétan a diffúz kötőszövet és faggyúmirigy túlburjánzás, kialakulásában szerepet játszanak genetikai tényezők, emésztőszervi betegségek, magas vérnyomás, alkoholizmus, környezeti hatások és egyéb, jelenleg ismeretlen okok.
A Semmelweiss Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanultam, bár lehet, h vacak a suli... Mondjuk, nem vagyok bőrgyógyász, csak egy semmirekellő neonatológus :(
Ezt írtam: " A rosacea nem alakul ki "csak úgy" bármilyen pirosas árnyalatú bőrből, mint ahogy azt sem lehet elmondani, hogy egy anyajegy el fog rákosodni, ha nem vigyázol rá."
Legelőször pedig azt írtam, hogy feltétlenül javasolom a folyamatos alapozóhasználatot és a fényszűrős krémeket, mert ez manapság elengedhetetlen. De ettől még nem kell rásütni mindenkire, akinek pirosas a bőre, h rosaceás LESZ, mert kb. a népesség 0,1-0,2-nál jelenik csak meg statisztikailag.
Az meg, hogy vigyázunk a bőrünkre és nem gyilkoljuk nappal, szolival, alkohollal és egyéb káros anyagokkal, az alap.
Hogyne lenne! Ha a nappali krémed nem fényszűrős, akkor az alapozód feltétlenül legyen az!
Én ezt az elvet követem tizenéves korom óta és harmincas éveimben se ránc, se semmi, nagyon elégedett vagyok a bőrömmel, pedig korántsem örököltem könnyen kezelhető, hálás bőrt. De ha vigyáz rá az ember, akkor meghálálja.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!