Mi történik ha a napi szépség tablettából, nem egy hanem napi 2db öt veszek be?
A bőröm, pattanásos és csúnya heges. A dm-Ben vettem magamnak egy bőrre való tablettát és az összetevői alapján csak vitaminok vannak benne. Sajnos nekem nincs lehetőségem sok vitamint enni (itthon nincs semmi gyümölcs sose) és nem baj lehet e ha napi 2 db tabut veszek be 1 helyett?
Köszi a válaszokat 19/l
Lehet bajod, mert a zsírban oldódó vitaminok nem ürülnek ki a szervezetből, mint a vízben oldódó, és a túl sok vitaminnak így lehetnek káros hatásai (nem véletlen mondják, hogy mindent mértékkel fogyasszunk).
Napi egy elég, azonkívül az első hozzászóló tanácsait is megfogadnám.
Nem javaslom, egyes vitaminok túladagolása csúnya dolgokat okoz, pl. sok c-vitamin egyenes út a vesehomokhoz, majd a vesekőhöz.
Szebb tuti nem leszel tőle.
És nincs otthon gyümölcs? A boltot sztem megtalálod, bemész, veszel, másnak nálunk se nagyon jut eszébe. Az ilyen szintetikus vackok nem sok jót tartalmaznak, kiegészítésnek jók, de azért jobb, ha természetesebb módon juttatod a szervezetedbe, arról nem is beszélve, hogy a szép bőrhöz fontos, hogy a szervezet ne tárolja a mérgeket, ehhez pedig kell sok rost is (ami egy pirulában nincs benne).
Halálos hatása persze nem lesz, ha kettőt veszel be, de minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!