Mit tegyek a hajammal, hogy ne zsírosodjon ennyire? Esetleg hajfestés segíthet?
Hajvasalástól is zsírosodik a hő miatt.
Próbáld meg kihúzni az időt a hajmosások között. Tudom, hogy szörnyű, de velem is ez volt, hogy minden nap kellett hajat mosnom, de kibírtam először +1 napot hogy zsíros és egyre többet, most már 3-4 naponta mosom és nem is zsírosodik annyira mint régen. És ne vasald mindennap a hajad. Egyébként én festem is és ez nem segít a zsírosságon max a végét töri, mint a vasaló.
Én ezen az oldalon olvastam a ricinusolajról, hogy milyen szép puha lesz tőle a haj. Na pont ez kellett nekem.
Este hajat mostam, feltettem egy ilyen pakolást: 1 evőkanál étolaj, 2 teáskanál ricinusolaj és 1 tojássárgája keveréke.
Zuhanysapkát húztam a fejemre (de helyette jó a fólia vagy zacskó is, viszont fontos hogy legyen valami, mert dunsztolódik a melegben), éjszakára fent hagytam (a párnára ajánlott tenni egy törölközőt).
Másnap reggel hajmosással kezdtem, kimostam belőle a pakolást, és nem hittem el, mikor megszáradt, hogy tényleg az első használattól puhább és sokkal erősebbnek tűnő volt a hajam.
És a bónusz meglepetés ezután jött: én alapból max. 2 napig bírom hajmosás nélkül (de akkor is már csak összefogott hajjal..), mert nagyon zsíros. Ezzel a pakolással meg egyszerűen nem zsírosodik (tudtam, hogy a tojássárgája szárít, na de ennyire.. :D). Komolyan, 1 hétig bírtam, hogy megfigyeljem, mikor kezd zsírosodni, de nem történt semmi, én meg inkább megmostam, mert azért a fejbőr koszos. Úgyhogy heti két hajmosás BŐVEN elég, és nagyon szép a hajam tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!