Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Lehetséges, hogy azért pattaná...

Lehetséges, hogy azért pattanásos a bőröm, mert szinte mindig kenem alapozóval és ezért nem tud a bőröm "fellelélegezni"?

Figyelt kérdés

Kicsi, fájó bőr alatti pattanásaim vannak, amik egy idő után megduzzadnak és begennyesednek. Ha kinyomom őket nagyon csúnyán megmarad a helyük, tiszta sebes lesz. Már mindent kipróbáltam, hogy elmulasszam őket.

Szedtem gyógyszert rájuk- nem hatott, szedtem fogamzásgátlót 1 rövid ideig - attól sem lett jobb, kipróbáltam minden krémet, propoliszosat, aloeverásat...stb de azok sem hatottak. Már diétáztam is, hogy nem-e vmilyen ételtől jön ki, de az sem segített.

Minden nap lemosom a sminkem , mikor hazajövök és kamillázni is szoktam. Egy-2 hetente pedig gőzöléssel kinyomkodom őket.

Tudnátok valamit javasolni? Fogalmam sincs mihez kezdjek ezek után... Szóval ezért gondoltam, hogy nem lehet hogy az alapozó a hibás? Hogy pl érzékeny valamelyik összetevőjére a bőröm? (bár eddig 3évig semmi baj nem volt vele). Ha alapozót váltanék akkor az segítene? Mert azt nem tehetem meg hogy alapozót ne használjak (ilyen csúnya bőrrel ki nem mernék menni!!!!)Ti mit javasoltok? Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. ápr. 18. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:

menj el kozmetikushoz, nagyon sok van, és vannak jók is elérhető áron.

ők tudnak igazi szakszerű tanácsot adni a bőrápolásról, náluk tudunk venni valóban jó krémet, bőrápolót, azok árában tényleg csak a hatóanyag és a kozmetikus díja van, ami ált. nem olyan magas, mint a mértéktelenül reklámozott, lobbizott garnierek, neutrogenák, clean and clear-ek, csak az első lépés nehéz, de utána hidd el nem lesz gond !! (egy marketing manager barátnője)

2011. ápr. 18. 20:10
 2/10 anonim ***** válasza:

egy kozmetikust "meglátogatni" tényleg megéri:D Velem csodát tett durván...:p Próbáld csökkenteni az alapozó használatát,inkább használj korrektort vagy bőrcerkát (bőrszínű)

Szánj rá az arcmosásra időt (egy nap több alkalommal)

2011. ápr. 18. 20:13
 3/10 anonim ***** válasza:
igen, lehet ezért, meg azért hogy nem mosod le a sminket
2011. ápr. 18. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert szedtél és mennyi ideig?
2011. ápr. 18. 22:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem mosom le a sminkem... ez hülyeség! Már írtam, hogy minden nap lemosom, sőt kamillázok is....! Sotretet szedtem 4hónapig, de abbahagytam mert nem javult a bőröm..sőt rosszabb lett... és kiszárította nagyon.
2011. ápr. 19. 14:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Én akneormot szedtem/szedek, és az első négy hónapban velem is ez volt, de nem kellett volna abbahagynod, mert gondolom ugyanaz a hatóanyaga mint az enyémnek, azaz ha enm is használ az első 4 hónapban, utánna hiretelen kezd el javulni, és 2 hónap alatt olyan babaőröm lett tőle, hogy csak néztem. Abba akartam hagyni mert untam nagyon, de az orvos mondta hogy higyjek neki, és ne hagyjam abba. Igaza is lett, úgyhogy én a helyedbe belevágnék megint.
2011. ápr. 19. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
*mármint az első pár hónap utáni 2 hónap alatt.
2011. ápr. 19. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen volt a bőröm mint neked.A bőrgyógyászom Roaccutant írt fel.Több mint egy évig szedtem de csak pár hónap után kezdett hatni.Azóta is szép a bőröm szerencsére.

29/N

2011. ápr. 20. 11:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Én még egyszer semmi pénzért nem kezdenék el szedni semmilyen gyógyszert. És az a 4hónap amíg szedtem a gyógyszert keserves szenvedés volt, a bőröm olyan érzékeny lett és úgy kiszáradt, hogy egy hidratáló sem tudott már segíteni. Azért köszönöm a válaszokat.
2011. ápr. 20. 13:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Lètezik! Gyakorlatilag egy csomó pènzt költöttem "bőrtípusomnak megfelelő" alapozóra. Mindig patanàsosabb lettem tőle màsnapra, pedig 3fàzisban is lemosom alvàs előtt. Èrzèkeny a bőröd, allergiàs is lehetsz valamelyik összetevőre.
2016. ápr. 22. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!