Mit gondoltok ezekről az otthon készített kozmetikumokról?
1.Kókuszolajas testápoló
hozzávalók:
1 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál szezámolaj
50g kakaóvaj
10g méhviasz
A méhviaszt kis lábasban olvaszd fel a tűzön.Az összetevőket keverd össze, a méhviaszt öntsd hozzá utoljára.Miután alaposan összekeverted a masszát, öntsd zárható edénybe és használd mindennap!
----------------
Frossítő,illatosító kézkrém
hozzávalók:
1 db uborka
1 ek glicerin
1 ek varázsmogyoró-olaj
1 ek rózsavíz
Mosd és hámozd meg az uborkát, majd szeleteld fel kisebb darabokra, és zúzd péppé. Add hozzá a v.mogyoró-olajat a rózsavizet és a glicerint és kutyuld össze krémmé egy mixerrel.
-----
Narancsos ajakápoló
hozzávalók:
1 tk kakaóvaj
1 tk shea-vaj
1 tk mandulaolaj
15 csepp narancsolaj
A kakaó-és shea-vajat olvaszd össze a mandulaolajjal, majd amikor már jól elkeveredtek benne a hatóanyagok, vedd le a tűzről és add hozzá a narancsolajat.
---------------
Diófalevél sminklemosó
hozzávalók:
200 ml desztilált víz
1 marék apróra vágott diófalevél
25 ml hamamelisz víz
Az apróra vágott diófalevelet öntsd bele a desztilált vízbe és főzd fél óráig lassú tűzön, majd szűrd le és hagyad kihűlni.Végül keverd hozzá a hamamelisz vizet és miután kitöltötted egy üvegcsébe, alaposan rázd össze! A pattanásokat leszárítja, a zsíros bőrt pedig makulátlanná teszi!
Az összetevőket honnan tudom beszerezni??
hát..ez talán igaz lehet:/ Amúgy egy újságban olvastam. Esetleg a narancsos ajakápolót kipróbálom. : )
Várom még a véleményeket;)
én pl már irtózom a sok bolti kenceficétől...elkezdtem jobban kenegetni magam minden lókakival és csak rondább lett tőle az arcom...inkább az ilyen otthoni cuccok:) méz és cukor és kész is az arcradir...puha fogkefével dörzsizem az arcom minden este...ilyen tiszta még sose volt az arcom...pedig nagyon nagyon tágak a pórusaim...ja és sima tusfürdővel...én a lehető legkevesebb gyári cuccot akarom használni...és egyre kevesebet használom is...sokkal szebb az arcom, mióta nem kenem ilyenekkel magam:) arról nem beszélek h sporoltam is vele:D...pedig marha igényes vagyok magamra....de nem szoktatom hozzá a böröm a sok vegyi kozmetikumhoz...
22L
Köszi nektek : )
Még ez a sminklemosó teszik nekem. Olvastam hogy a hamamelisz víznek pórusösszehúzó hatása is van.Lehet h tonikként is használhatom, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!