Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 25 éves vagyok, a szemem...

25 éves vagyok, a szemem alatt már megjelentek kisebb ráncok (sajnos ezek nem csak mimikai ráncok). Milyen krémet használjak?

Figyelt kérdés
Hidratáló krémet rendszeresen használok. Használjak ránctalanító krémet a szemráncokra vagy többet ártana mint használna?
2011. márc. 17. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan használj. A megelőzés a fontos, mivel a már kialakult ráncokkal krémekkel nem nagyon lehet mit kezdeni. A szemkörnyék pedig speciális ápolást igényel, mivel sokkal vékonyabb itt a bőr.

Erről sok jót írnak, bár személyesen még nem használtam:

[link] (viszonylag olcsó, kb. 1000-1500 között van)

Ami nekem még bevált, az Eucerin Aquaporin nevű szemkörnyékápolója. Nagyon jól hidratálja, kisimítja a szemkörnyéket. Ez már drágább, 3700Ft, de nekem 3 hónapig elég volt napi 2szeri használattal, szóval elég gazdaságos.

Illetve még egy volt, amivel elégedett voltam, ez pedig a Helia-D pumpás szemkörnyékápolója. Ez 2000-2500Ft között mozog, attól függően hol veszed, viszont nekem hamarabb elfogyott, mint az Eucerin.

[link]

Amúgy nagyon sokfélét próbáltam már, pl. Balea, Nivea, Garnier, Loreal, Avon, de egyik sem vált be igazán. Az Avon szemkörnyékápolók kifejezetten irritálták a szememet, persze ez egyénfüggő. Lehet ami nekem vagy másoknak bevált, Neked nem fog használni. Sajnos "kísérletezni" kell az elején.

A drágább árkategóriában is vannak nagyon jók (pl. Clinique), de szerintem első ránctalanítónak megfelel egy olcsóbb is és 25 évesen nem kell még "drasztikus" ránctalanítókat használnod.

A belső hidratálásra is nagyon figyelj. Igyál sok ásványvizet, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget. Figyelj oda az UV védelemre. Napsütésben pedig hordj napszemüveget, így nem hunyorogsz annyit és nem alakul ki annyi mimikai ránc.

2011. márc. 17. 23:37
 2/3 anonim ***** válasza:
A biothermnek nagyon jo termekei vannak. Igaz kicsit draga........
2011. márc. 18. 08:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Én házilag szoktam ránctalanítani. Tojásfehérjével kend be az arcod, a szemed alatt is a bőrt, és 15 perc után mosd le. Nekem nagyon bevált, és elhalványította a ráncokat, hetente kétszer használom. Nagyon jó még a reszelt alma is.
2011. márc. 18. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!