Meleg ollós hajvágás?
Próbálta már itt valaki?
Szóval az a problémám hogy iszonyatosan elvan törve a hajam, pedig egy hete voltam fodrásznál vágatni. Azt olvastam, hogyha meleg ollóval vágatom le a hajam nemfog eltörni utána.( soha életembe nemvolt festve és a vasalást is abbahagytam két hónapja) Ennek ellenére elszomorító hogy törik....
Lehet, hogy azért törik, mert vasaltad, és az kicsinálta. Mennyi ideig vasaltad? Mert ha sokáig, akkor az nagyon sokat árt a hajnak, és ha a hajad hosszú, akkor az, hogy két hónapja fejezted be a vasalást, semmit nem javít a helyzeten. :-/
Teszem azt, ha - mondok egy példát - 30 centis volt a hajad, amikor abbahagytad a vasalását, akkor azóta csak a tövénél nőtt 2 centi egészséges, a többi 30 centit elgyengítette a vasaló.
Egyébként még nem próbáltam a meleg ollót, szóval arra nem tudok válaszolni, bocsi :-S
Első vagyok.
Egyénfüggő is a dolog, hogy kinek mennyire erős a haja, mennyire árt neki a vasalás, szóval lehet, hogy Te elintézted a hajad :(
Megint első vagyok :)
Aki előttem írt: Milyen az a meleg olló? Mármint úgy értem, hogy ha az ollót otthon felmelegítem a tűzhely fölött, az jó? Vagy csak forró vízbe lehet tenni? Vagy valami egészen más?
Légyszi válaszolj! :)
21:23-as vagyok
Ez nem egy sima olló, amit tűzhelynél felmelegíthetsz és vághatod vele a hajad.
Így néz ki: [link]
Be kell dugni a konnektorba majd beállítani azt, hogy hány fokra melegedjen fel.(Az én hajam általában 200°-300°-on vágják.) Pár másodperc alatt az olló éle felmelegszik és már lehet is vágni vele a hajat. Először mesterfodrásznál voltam vágatni, aki rádobott még az árra a melegolló miatt, ezért ott fizettem 4800-at érte. Ezt sokalltam és ezért kerestem egy normál fodrászt. Ő ugyanannyiért vágja a hajam, mint sima ollóval. 2000Ft-ot jelent ez.
De tényleg, annyira más lett már a tapintása is az első vágás után. Megkérdeztem a mesterfodrászt, hogy mi a különbség egy sima és egy melegolló között. Azt mondta, hogy míg a sima olló egyenesen, vagy srégen vágja a hajat, ez a melegolló legömbölyíti a végeket, ami miatt kevésbé tud és később kezd el töredezni. Hát ennyit tudnék mondani róla :)
12:58 Köszi szépen! :D Nem is tudtam, hogy ez egy külön "készülék". (Miután írtam, azért megkérdeztem drága gugli barátunkat is.) De köszi a választ, majd megkérdezem az itteni fodrásztól, hogy neki van-e ilyenje.
12:02 Jól van na, én tényleg nem tudtam, mi a fene az! Soha nem hallottam róla, honnan kellett volna tudnom? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!