Mi a sörélesztő és a sima élesztő között a külömbség?
Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 19:31
1/2 anonim válasza:
Nem tanultam túl sokat ebben a témakörben, de tudomásom szerint a sörélesztő kimondottan sörökhöz kell, míg a sima élesztő kelt tésztákhoz. A kelt tésztáknál megnő a térfogat és B vitamin termelődik, míg a sörélesztő a sör jellegzetes állagáért felel. Bár a keserű íz a komlózásnak köszönhető. A joghurtoknál is joghurt-kulturát használnak. A sajtoknál sem mindegy, h milyen baktérium tenyészettel érlelik.
Ha ezzel nem sikerült kielégítenem a kíváncsiságod, talán itt megtalálod amit keresel: [link]
2/2 anonim válasza:
A sörélesztő is az élesztőfélék közé tartozik, egy dologban azonban élesen különbözik az összes "rokonától". Ez az egyetlen élesztőfajta, ahol a mikroszkopikus méretű gombákat malátán, azaz kicsíráztatott árpán nevelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!