Az arcápoló Krémek (vagy akár arctisztítók) közül melyikben van a legtöbb mesterséges anyag, vagy olajszármazék?
Ezt azért kérdezem, mert nem tudom érdemes-e venni olcsóbb vagy esetleg drágább arc krémet. Ha mondjuk többet ártok vele, mint amennyire hasznos.
Viszont úgy olvastam, hogy szinte mindig kéne használni valamilyen fajta krémet. De így...:D Hát nem tudom.
Szinte mindegyikben van, sőt. A nagyobb kozmetikai cégek mint pl a loreal, vichy...azok a legrosszabbak ilyen téren.
ha arckrémet keresel kőolaj származék nélkül ajánlom az alverdét, a dmtől.
Parafinum liquidium vagy mineral oil, ez a neve a kőolajnak, ezt keresd az összetevők alatt, és ha benne van ne vedd meg.
dezodorokból is érdemes aluminium menteset, pl alverdét abból is.
Az előző hozzászólóval maximálisan egyetértek :)
nekem is az Alverde a kedvencem.Esetleg A Rossmanos Alterra, de a Dm termékeit jobban szeretem.
Azért van bennünk kőolaj és ásványi olaj származék mert ez "köti meg" a vitaminokat.
A Clarins hidratálókréme, a Loccitane termékek, Hauschka és Anne Lind, Annemarie Börlind, Ilcsi, Weleda. - ezekben nincs
,,A kőolaj finomítás végterméke egy fekete, nyúlós anyag a pakura, amely semmire sem használható, csak arra, hogy az arcunkra kenjük. Egyik lepárlási terméke a petrolátum, azaz a paraffinolaj megtalálható a kozmetikumok nagy részében. Ezek az anyagok olyan nyílt szénláncú, különböző hosszúságú telített szénhidrogének, amelyek képesek átitatni a bőrfelületet, védeni a víztől s a levegőtől. Ez egyben azt is jelenti, hogy a bőrhám oxigénfelvételét is fékezik.
Ha a bőrt védő, un. láthatatlan kesztyűként alkalmazzuk, pl. kerti munkákhoz védőkrémben, néhány órára a paraffinok célszerű védelmet adhatnak, vagy abban az esetben, amikor speciális kozmetikai célra, pl. aknés, gyulladásos gócok kezelésére professzionáis alkalmazásban, ichtiolos maszkokban alkalmazzuk, szintén eredményes lehet.
DE
Arra a célra, hogy a bőrt hosszú távon rendszeresen tápláló készítmény komponenseként használjuk az ásványi olajakat, már nem elfogadható!
Hogy miért? Lássuk…
elzárják a bőr légzését /olyan, mintha a fejünkre egy nylon zacskót húznánk/
eltömítik a pórusokat, melynek hatására kialakulnak a különféle bőrproblémák
vízelvonó hatásuknál fogva kiszárítják a bőrt
leállítják a bőr természetes védekezőképességét
öregítik a bőrt
Biztosan észrevettél már olyat, hiába kened ajkadat ajakbalzsammal, hiába kensz magadra rendszeresen testápolót, bőröd szárazabbnak tűnik, mint mielőtt nekiálltál volna a kenegetésnek. Éppen ezért még gyakrabban, még intenzívebben használod a száj- és testápolót. Elárulom, a használt krémek a hunyók….Legtöbb ápoló termék ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz kőolaj származékokat. /olvasd csak el az összetevőket, már a felsorolás elején megtalálod a Paraffinum-Liquidum, Petrolatom, Ceresin, Ozokerit – ezek mind kőolaj származékok/
Ezek az összetevők elzárják a bőr légzését, leállítják a bőr természetes védekező képességét, és függővé teszik a bőrt. Ha elfelejted bekenni magad, kellemetlen feszülő érzést tapasztalsz. Ha nehéznek érzed bőrödön a krémet, ha melegben izzadsz alatta, ha tapad, ragad az arcon, ha megmagyarázhatatlanul tisztátalan, pattanásos lesz bőröd, akkor nagy valószínűséggel kőolaj származékos terméket használsz."
A véleményem: a boltban kapható krémek mind tartalmazzák a parrafinolajat/vazelint/kőolaj származékot (mindegy hogy nevezem) ezért használj professzionális terméket, az Ilcsit! 100 %ig magyar termék, nincs benne semmilyen mesterséges alapanyag, csak növényekből és gyümölcsökből készül. Vásárolni kozmetikustól tudsz vagy a vaterán újabban...
Egy kipróbálás erejéig sztem érdemes belefektetned, hidd el h sokkal jobb mint a bolti krémek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!