Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 13 éves lány életemre nagyon...

13 éves lány életemre nagyon szőrös vagyok?

Figyelt kérdés

Az a bajom, hogy lány létemre, és ahhoz képest, hogy ilyen fiatal vagyok, teli vagyok szőrrel. Tudom, ilyen korban a hormonok szeretnek szórakozni, de ez már nekem is sok!

A lábam szerény véleményem szerint lassan felér egy gorilláéval.. nagyon erős a szőrzet, már akkor az volt, mielőtt borotválni kezdtem (bár eddig csak 3× borotváltam a lábam, alkalmi okokból - hogy néz ki egy szoknyában egy gorilla láb..) és azóta már a combomon is csak nő és erősödik a szőr, pedig ott nem is borotválom, semmi! néha átmegyek rajta epilátorral is, de semmit se javít.

Utána ugorjuk át az "érzékeny" részt, arról már inkább nem is beszélek.. de azt kell mondjam, az is borzadáj.

Utána jön a hasam.. nos, eddig sok olyan lányt ismertem, aki alig idősebb nálam, és BOROTVÁLTA a pihéket a hasán, mégse lett sokkal erősebb.. sajnos, nekem borotválás nélkül is kezdi beérni a combomon lévő szőrök méretét, ami remélem nem csak szerintem gáz :S utána a mellkasom.. nagyon erős, fekete szőr csík a két mellem között, sose borotváltam, félek is tőle, hogy megerősödne.. és még a melleim, sőt a mellbimbóim is szőrösek.. :S

A karomon is gyakori fekete szőr van, tömören elmagyarázva, jobban nem is szeretném kifejteni, egyedül a nyakam és a fejem az, ahol semmi baj nincs a szőrrel (max. szemöldök, de eszem ágában nincs kiszedni, úgy van jól, ahogy van.)

Ne értsetek félre, én nem divatból akarom kiszedni a szőrt, mint a legtöbb korombeli kis .. nem, én teljességgel undorodom a szőrtől, már egész kicsi koromtól fogva, bármilyen szőr volt az, sose szerettem. Állat szőrme... max élő állatokon viselem azt is, nem hogy hordjam -.- de ezekre nem térek ki, mert nem ez a téma.

Ami még valószínűleg fontos: Nagyon világos, fehér bőröm van, és hozzá a lehető legerősebb, fekete szőr..

(Lehet, hogy hormonprobléma?!)

2011. febr. 14. 20:50
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja, és sajnos nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, még az epilátorral is szenvedek (borotválás, fordó fürdő után is, miközben a szőr növésének megegyező irányában csinálom).. tudom, a szépségért meg kell szenvedni, de sajnos én nem bírom :(( (Nem, hogy még a gyantát..)
2011. febr. 14. 20:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nálad is ez lehet a gond:

A hypertrichosis során az egész szőrzet fokozott növekedése és dúsabb volta figyelhető meg – ideértve a nem hormonérzékeny területeket is, mint például a végtagok, homlok, szemöldök.

Tugyi Márta

Tugyi Márta

Kozmetikus

Bemutatkozás »

Kérdésed van a témával kapcsolatban?

Kérdezd online tanácsadás keretében szakértőnket itt »

Ezekben az esetekben nem mutatható ki a háttérben hormonszinteltérés. Ez a jelenség mindkét nemnél előfordulhat.

Szó sincs semmiféle betegségről, mindössze esztétikai problémáról. Sokszor előfordul, hogy a fokozott szőrnövekedés viselője számára kellemetlen, zavaró, sőt, néha a környezet számára is feltűnő.

Én azt tudnám tanácsolni, hogy kérdezz meg egy bőrgyógyászt, hogy szerinte mitől lehet, a másik meg, hogy szerintem járj el kozmetikus gyantázásra. Igaz, hogy 13 éves vagy, de azért ez kivételes eset, biztos találsz olyat, aki megcsinálja neked. Jobb, mintha ebből később, vagy akár most is kellemetlenségeid lennének.

21\L

2011. febr. 14. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!