A zsíros bőrrel mit lehet tenni? Esetleg valami házi módszer? 13/L
nagyon zsíros a bőröm meg a hajam is(naponta,kétnaponta mosom)
ja és még egy kérdés ezt ki lehet nőni vagy ilyen marad???
a válaszokat előre is köszönöm:DDD
ige, ki fogod nőni, ez teljesen természetes serdülőkorban!:)
Először is szerezz be egy arclemosót-nekem egy Clearskin-em van, amit ugye bármilyen Avon katalógusban megtalálsz, s nem is drága. Ha nem szeretnél vásárolni, akkor reszelt almával kenegesd át az arcod, ennek is olyasmi hatása van.:) A gőzölést tudom még ajánlani, ami annyiból áll, hogy vizet forralsz s fölé hajolsz 5-10percre. A vízbe rakhatsz citromot, vagy kamillát, amiknek gyulladáscsökkentő hatásuk van. Ha tejszínt vagy tejfölt kensz az arcodra, s 10 percig rajta hagyod,majd lemosod akkor sokat teszel a bőröd hidratáltságáért. Ha megtörsz egy tojást s rákened a arcodra a fehérjét (persze nem kell az egész tojás, csak ami ellepi az arcod). Ezt rajtahagyod, ameddig érzed, hogy nagyon húzódik a bőröd, majd lemosod. Ugyanígy a sárgájával is, az is nagyon jó hatású. Ha le szeretnéd radírozni a bőröd, mézet keverhetsz össze cukorral, szépen ledörzsölöd vele az arcod (egy kicsit megvizesítheted az ujjaid, úgy nem fájdalmas), majd pedig lemosod. Ettől bársonyos les a bőröd. Este lefekvés előtt tehetsz a arcodra mézet, ami nagyon jó hatású a pattanások ellen. Ha uborkacikkekkel áttörlöd a arcodat, a bőröd megtelik fontos tápanyagokkal. Ha élesztőt keversz össze tejjel (ezt akár minden más naponta) nagyon jó hatással lesz a pattanások ellen! Vagy pedig:összetörsz két szem aszpirint, és elkevered mézzel, felkened az arcodra, majd 20p után lemosod. nagyon jóó:)
amúgy ezt is heti 1x-2x ajánlatos. Illetve a paradicsom is nagyon jó a zsíros bőrre, csak egyszerűen átkened az arcod vele, vagy pedig összekevered tejszínnel.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, hogy segíthettem. Nekem, mióta ezeket használom nincs bajom a pattanásokkal, csak néha jön elő egy-egy.:)
U.I.:Az arányokat, hogy miből mennyit rakj a pakolásokba, meglátod majd te is. Mindig annyit készíts,amennyire éppen szükséged van!
15/L
szép délutánt:D
Sima szappannal mosakodj, mert az szárítja a bőrt. :)
De lehet kapni zsíros bőrre való testápolókat.
Hajra meg biztos van vmi külön erre a célra kapható sampon. Nézz körbe a boltokban :)
elsőnek nagyon köszönöm szépen!!!!!
sokat segítettél:DDDD
igazán nagyon örülök neki. szép estét nektek.:D
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!