Szalicilsavas alkohol pattanások ellen?
Szalicilsavas alkohol? Ezt neked felírták, vagy te találtad ki?
Ha orvos javasolta, akkor kipróbálhatod (szerintem napi egyszer, maximum kétszer használd), ha viszont a te ötleted, akkor nem javasolnám. Szelicilsav tényleg a legtöbb pattanás elleni készítményben van, az alkohollal viszont már nagyobb probléma van.
Már a zsíros bőrre készülő kozmetikumok nagy része sem tartalmaz alkoholt, így én nem javasolnám.
A túlságosan szárító hatású készítményekkel (alkohol, szappan) az a gond, hogy túlzott mértékben kiszárítják a bőrt, ráadásul a bőrnek van egy olyan tulajdonsága, hogy mindig egyensúlyra törekszik: "észleli", hogy ki van száradva? A válasza az lesz, hogy még több faggyút termel a száraszság megszüntetésére...
Magyarul ha az alkohol miatti száraz bőr és hámlás megszűnik, a bőr még zsírosabbá válik.
Szóval csak óvatosan ezekkel a dolgokkal.
Különben én arcra a testápolót sem javaslom. Rögtön rosszat lehet, hogy nem tesz (persze lehet, hogy már egy pár alkalom után eltömíti a pórusokat és a korábbinál sokkal több mitesszer és pattanás lesz a bőrön), de a testápoló nehéz, zsíros anyagai nem az érzékeny arcbőrre valók.
A pattanások helyi kezelése mellett fontos a bőr esti letisztítása- ezt akár háziszerekkel is meg lehet oldani: tejjjel megnedvesítesz egy vattakorongot, és áttörlöd vele a bőrödet (a tejbe mézet, vagy gyümölcspépet is tehetsz), majd uborkalével tonizálod.
Fontos még a heti egyszeri bőrradírozás is. Ez is megoldhatő háziszerekkel: magok őrleményeit, vagy barna cukrot keverj össze valamilyen köztes anyaggal, pl. tejjel vagy joghurttal, és lassan masszírozd át vele a bőrödet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!