Cukorgyanta! Tapasztalatok. Kipróbáltam, nem sikerült. Mi volt a baj?
Figyelt kérdés
Kimértem a cukrot, vizet citromlevet. A 2 csésze cukor fél-fél víz, citromlé receptet használtam. Felraktam a legmagasabb fokozatra. Egy ideig színtelen volt majd hirtelen barnulni kezdett. Kevergettem-kevergettem majd kiöntöttem... Nagyon sötét lett, de gondoltam csak jó lesz... De sajnos nem... Még mikor forró volt egy kicsit kivettem az ujjamra, és az ujjamon máris "megkötött"... Segítsetek...:(:(2010. dec. 9. 19:01
1/2 anonim válasza:
Mát több, mint 1 éve főzök cukorpasztát nagy mennyiségben, és a következőkre jöttem rá:
- csak 100%-os citromlével jó, mert a többiben levő szintetikus dolgok nagyon hamar megégnek, és ki tudja mivé alakulnak közben.
- elég addig kavargatni, amíg minden szemcse el nem olvadt
- ha felforrt (elkezd habzani), azonnal takarékra kell venni, és a fenti adagnál max 5 percig főzni
Egyébként van hobbitanfolyam, ami ezt tanítja, keress rá a neten!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. dec. 20. 17:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!