Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 1: a pattanás utáni hegek...

1: a pattanás utáni hegek eltünhetnek maguktól? és ha igen mennyi ídő után? (elég brutál az arcom:S) 2: nagyon fájdalmas a szépség pötty piercing?

Figyelt kérdés
2009. jan. 18. 22:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem használhatnál valami hámosító krémet, esetleg kozmetikus tud adni valami kencét, én is használtam, mikor sok volt, segített eltüntetni. Magától nem tudom, nekem az egész arcom tele volt pattanásokkal, szóval nem tudom, mennyi idő lett volna, míg az eltűnik.

A 2. kérdésre nem tudom a választ :-)

2009. jan. 18. 22:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen eltűnhetnek maguktól, és egy idő után el is fognak(bár ha nagyon mélyen vannak a bűrödbe akkor nem biztos). Ha van pénzed akkor szerintem menj el egy kozmetikushoz és ő majd felrak ilyen hámlasztó maszkokat amitől lassan elmúlnak a hegek. Vagy a bőrgyógyászhoz is elmehetsz, és kérhetsz ott is valami krémet rá. Vagy ha egyik sem, akkor még mindig van megoldás: Van egy Sudocrem nevű antiszeptikus védőkrém, és szerintem az elég jó rá! Mondjuk azért kell neki idő mire hat. Ha gondolod próbáld ki valamelyik lehetőséget.
2009. jan. 18. 23:25
 3/12 anonim ***** válasza:
58%

El kell hogy keserítselek. mély hegeket sehogyan sem lehet teljesen eltüntetni, bőrgyógyász által alkalmazott lézeres kezelés javít rajta valamicskét, nem lesznek annyira feltűnőek a kráterek. hámlasztó biszbaszokkal ne vesződj, csak pénzkidobás. ezek a maszkoknak kár bedőlni, hiszen ha belegondolsz, a mély hegekig nem tudják lehámlasztani a bőröd. van a vichynek egy kifejezetten heges, foltos bőrre kapható nagyon erős fedőhatású alapozója (műtéti hegeket is elfed, ha helyesen kened fel) tényleg zseniális, láttam már a saját szememmel, hogy fed.

a másik: a szépségpöttyöt én nagyon nem javasolnám, ha heges a bőröd. csak még jobban felhívnád vele a figyelmet a hegekre:S

2009. jan. 19. 00:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én megjártam anno a bőrgyógyászt és több kozmetikust is. Egy volt hatékony, és be is gyógyította a mélyebb hegeket is. Kozmetikus keverte ki, valami Ilcsi kence, ha neten van róla infó, így keress rá, hogy "Ilcsi kozmetikumok". De legjobb, ha elmész egy olyan kozmetikába, ahol ilyennel is dolgoznak. Nekem tele volt az arcom, és emellett a rovarcsípésre is allergiás vagyok, szóval valami miatt nem gyógyultak soha egyszerűen, és feltételezem, hogy a rovarcsípés allergiám a pattanásokra is befolyással volt. Kb. 1 év volt, mire eltűntek a kráterek és nyoma se maradt.
2009. jan. 19. 16:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha lekaptad a sebet lehet hogy hónapokba telik mire eltűnik...de ezek általában 1,5-2 hét alatt eltünnek, de a mélyebbek utáni halványpiros folt nem tudom mikor tűnik el mert én is azt várom:)

A piercin általában érzéstelenítővel lesz beszúrva de miután az kimegy eléggé fáj néhány napig, aztán kicsit begyullad, kb 6 hét alatt teljesen stabil lesz, de addig folyamatosan lehet számítani gondokra...

Ha szerencsésebb bőröd van, akkor nem gyullad be vagy a gyullattság nem tart olyan soká...

Alapozóval nem nagyon szabadna bekenni, mert árthat neki...Elsőidőben kb 2 hétig fertőtlenítgetni kell mindenféle szesszel...

2009. jan. 19. 16:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az alapozó ideiglenes megoldás,ráadásul ha pattanásos,aknés heges a bőröd,gondolom ez abból fakad,hogy zsíros,vegyes bőrtípusod van.Tehát nem kéne még jobban tetézni a problémát és elzárni a bőrt.

Nagyon jó kozmetikai eljárások vannak ma már,a gyümölcssavas hámlasztástól a hidroabrázión át a mikrodermabrázióig és a lézerig.Nézz körül,ki hirdet ilyesmit a környékeden.Számíts rá,hogy kúraszerűen hatnak a kezelések,és a felsorolásom ár szerint növekvő:S

2009. jan. 20. 20:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szio

Nekem meg gimiben volt egy oszitarsam, egy fiu, akinek naon heges volt az arca a sok pattanas nyomkodastol.

Aztan kb fel ev alatt eltunt.

Allitolag diofalevelet kifoztek (gondolom leforraztak) es azzal kezelte a boret.

Ezt az anyukaja meselte, de sztem azert nezz ennek utana, mert lehet hogy a te borodre- ha ilyen erzekeny nem biztos hogy jo!

Jobbulast

2009. jan. 30. 00:39
 8/12 anonim válasza:
Az első kérdésre a válasz engem is érdekelne,de a piercingről tudok neked nyilatkozni,bár már nem tegnap írtad a kérdést,lehet nem is aktuális:-)Nekem lidokainspray-vel érzéstelenítették és semmit nem éreztem.Be sem dagadt,bár ez egyénfüggő azt mondják.Nem is vérzett.Én nagyon félek a tűtől,úgyhogy nekem elhiheted,ha azt mondom semmi baj nem volt vele:-)Nem érezni semmit,mert úgy elzsibbad az egész szád.És utána se fáj.Ez az én személyes tapasztalatom.:-)
2009. febr. 17. 10:46
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ:) mostmár inkább a köldök piercingen gondolkodok:)
2009. febr. 17. 16:05
 10/12 anonim válasza:
100%

Szia

19 éves vagyok és leginkább most kezdenek el kijönni rajtam pattanások. Voltam bőrgyógyásznál is, írt fel krémet, voltam biogyógyszertárban és írt fel méregtelenítő kúrát, de ő azt javasolta, hogy ne igen törődjek nyári hónapokban a pattanásokkal, mert nem lehet velük mit csinálni. Természetesen olvastam is meg hallottam sokaktól, meg ez magától értetődő, hogy a lelkiállapot is befolyásolhatja a pattanások kialakulását. Én bőrömön se nem múlnak el nyomtalanul a pattanások, hanem apró barna folt marad a helyükön, és én is úgytudom, hogy a hámlasztás az ami segít. De ezt mindenképpen bőrhyógyásszal beszéld meg, és szerintem a táplálkozás is fontos, szóval kerüld a zsírosító ételeket (pl chips) meg a cukrozott italokat. Sok gyümölcsöt egyél, és az élesztőpakolás (tejszín, élesztő, kukoricakeményítő, méz) meg az élesztő fogyasztása nagyon hatásos, mivel szépíti a bőrt. És szerintem inkább gyógyítsd a bőröd, minthogy sminkkel takard el a pattanásaid, mert úgy csak eltömíted a pórusokat.

2009. júl. 28. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!