Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Eltömődött bőrpórusokat,...

Eltömődött bőrpórusokat, hogyan lehet kitisztítani? (orron)

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
nekem ami bevált: kamillás inhalálás, ez kitágítja a pórusokat, aztán vattára csepegtetett citromlé, aminek a sava jól kiszedi a koszt. ne felejts el utána pólusösszehúzót használni.
2010. nov. 29. 22:00
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi! kipróbálom.
2010. nov. 29. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Amit az előző írt az jó nagy hülyeség:D Az inhalálás belégzést jelent. Attól, hogy kamillás gőzt (gondolom), lélegzel be, semmi nem történik a pórusaiddal.

Amúgy a megoldás: dmben kapható balea, vagy rossmannban kapható synergen pórustisztító tapasz gyors megoldásnak (heti maximum kétszer) és napi ápolás képpen pedig cinkes, szalicilsavas lemosó, ami folyamatos megújulásra serkenti a bőrt a cink pedig szabályoza a faggyúműködést.

Gőzölni maximum havi egyszer érdemes, mivel ha gyakrabban csinálja az ember a pórusok csak kitágulnak és nem is tudnak összehúzódni (mivel a bőr 1 hónap alatt újul meg), és csak rosszabb lesz hosszú távon.

Mézet ne használj, mert a szíros bőrt is csak feleslegesen szárítja, mert rengeteg vizet von el a bőrből (mondjuk sok mást viszont bejuttat, de a mézet csak adalékként használd, egy amúgy hidratáló pakolásba).

Ami még nagyon jót tesz, az az aspirines pakolás, 2-3 szem aspirint pár csepp vízben feloldasz és rákened a bőrödre, fennhagyod egy kicsit és utána lemosod. Igazából ugyanaz, mint a szalicilsav, csak töményebb. Viszont ezt is csak max heti 1-szer.

2010. nov. 29. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:
azért akkora nagy hülyeséget nem írtam. én inhalálásnak nevezem, de akkor legyen gőzölés, ha úgy jobban tetszik. gondolom a kérdező értette. ez jól felpuhítja a bőrt. amúgy tényleg ezeket nem szabad túl sűrűn alkalmazni.
2010. nov. 29. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Csak a kozmetikus tudja rendesen kitisztítani.

Szinten tartásként radírozd rendszeresen a bőrödet, finomabb konyhasóval szoktam.

2010. dec. 5. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!