Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek a pattanások...

Mit tegyek a pattanások ellen, ha azok főleg (tömegesen) a menstruáció előtt/alatt jelennek meg?

Figyelt kérdés
Tudom, ez hormonális dolog miatt van, szóval gondolom az ilyen kenegetős cuccok nem érnek sokat a megelzőésben, max a kezelésben, de vmi más módszer??
2010. nov. 29. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:

igen a bőrgyógyász. Csak azzal nekem az a problémám, hogy sok gyógyszernél mellékhatás, hogy piros foltos lesz az arcod. Ismeretségemben van olyan, aki olyan foltos lett, hogy azt mondta inkább maradjon pattanásos:S

DE hosszú távon szerintem jóval többet érnek, mint a tonikok és arclemosók.

2010. nov. 29. 20:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Lemosó szerintem nem segít, és kencék sem sokat, bár nekem a bőrgyógyász adott egy szaliciles cinkes rázókeveréket, amit ilyenkor használok, de ez inkább csak a gyógyulást segíti.

Mivel a menstruáció egy tisztulási folyamat, és a szervezeted ilyenkor a méreganyagoktól is igyekszik megszabadulni, ezért sokat segít, ha ilyenkor több vizet iszol, mint szoktál (akár napi 3 litert is, de a 2-t mindenképpen érd el!). Erre amúgy is szüksée van ilyenkor a szervezetednek, nem csak a bőröd miatt, somjasabb is olyankor az ember.

A másik, hogy egyél minél kevesebb cukrot és próbáld erülni a dohányzást (ha amúgy alkalmanként szoktál esetleg) és az alkoholfogyasztást, a kávét, mert ezek mind nagyon rosszul hatnak a vízháztartásodra. Igazából hihetetlenül egyszerűnek hangzik, de baromi nehéz erre odafigyelni (főleg a cukorra és a vírre), viszont ha sikerül tényleg hatásos.

A tuti megoldás: nőgyógyász és fogamzásgátló, ami garantáltan megszünteti a hormonháztartásod ilyenfajta kilengéseit, viszont nem mindenkinek jó ettől függetlenül, nekem ezt a problémát ugyan orvosolta, de sok más viszont erősödött, úh inkább ezt mellőzöm...

2010. nov. 29. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!