Alapvetően zsíros, miteszerekre hajlamos az arcbőröm (néha pattanás is előfordul), de ősszel-télen gyakran hámlik, és dehidratált. Tudtok ilyen kevert bőrre ajánlani valamit?
Én inkább a házi praktikákban hiszek mint a különféle kemikáliákban. Amit én igazán tudok ajánlani neked az a méz.
A méz flavonoid tartalmának köszönhetően bizonyítottan gyulladás gátló hatású, baktériumölő, fertőtlenítő, kitisztítja a mérgeket a bőrből, gyógyítja a sebeket, hidratál és tele van vitaminokkal. Sokan keverik a mézet pl tojássárgájával, joghurttal, olívaolajjal, de én tisztán használom. Pl ha estére kinő a fejemen egy pattanás rákenek egy kis mézet 10-15 percig rajta hagyom, lemosom vagy ha olyan helyen van lenyalom. :D Reggelre szépen elmúlik. De az almaecetes víz is nagyon jót tesz a bőrnek, nézz ezeknek utána a neten, sok honlap szól e kettő fantasztikus hatásáról.
Köszönöm a tippet!
De várom még a válaszokat! :)
Egy kis plusz infó: főleg az amúgy leginkább zsírosodásra hajlamos részek (T-zóna) hámlanak leginkább, de valami őrült szinten. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!