Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mivel tudom még védeni a...

Mivel tudom még védeni a kezem a kiszáradástól?

Figyelt kérdés

Ilyenkor télen folyton ki van száradva a kezem. :(

Krémmel kenem napi 5-6 alkalommal.

Ha kimegyek akár csak 1-2 percre is, kesztyűt viselek.

Szoktam párnaponta használni kéz maszkot.

Iszok elég folyadékot, ha ez számít.

Ezek nem segítenek eleget. Mit tehetnék még ezen felül, hogy ne viszkessen és fájjon folyton?

ma 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

A bőrgyógyász még annyit javasolt, hogy kerülni a felesleges kézmosást. Nekem bejött az, hogy ha nem telibe koszos földes a kezem, csak mondjuk megfogdostam ezt-azt (pl. tömegközlekedtem), akkor csak kézfertőtlenítő a tenyeremre.

És ennyi, húzni a strigulákat tavaszig. Egy dolog a sok közül, amiért utálom a hideget és a telet.

ma 14:32
 2/9 A kérdező kommentje:

“Feleslegesen” nem mosok kezet most se, de mosdóhasználat után és hasonló alkalmakkor igen. Illetve mosogatnom is muszáj. :(

ma 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Mosogatáshoz, takarításhoz vegyél valami nitrile vagy gumi kesztyűt.

Kertészkedés, autószerelés, kutya fürdetés dettó

ma 14:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Vettem már többféle gumikesztyűt, de egyikben se tudok normálisan fogni dolgokat, pláne ha valami apróbb cuccot kell mosogatni. Minden kesztyű túl nagy rám amit boltokban találok, az ujjaim végén lifegő +1 centi kesztyűujj nagyon zavar ha bármi finomabb munkát akarnék csinálni.
ma 14:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a nitrile lesz a jó.

Ha a piercinges fel tud csavarni benne egy 2mmes golyót, mosogatni is fogsz tudni benne.

ma 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Mosogatáshoz kesztyű. Nekem egyszer használatos van. Az nevált

És lehet valami ekcéma, pikkelysömör vagy egyéb is benne van a dologban. Mutasd meg patikusnak

ma 15:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne "takarítós" kesztyüt vegyél, hanem egyszer használatos akrilt. Ezt is lehet többször használni, viszont normál kézméretü és len csúszik le.

Emellett amit javasolt a börgyógyász, hogy ne forró/meleg vízzel moss kezet, hanem majdnem hideggel - ami még nem kifejezetten kellemetlen -, és mindig nagyon alaposan szárítsd meg a kezedet, de dörzsölés nélkül.

ma 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, bocs, nem akril, hanem nitrit...
ma 16:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Meg kézmosás után próbáld meg rögtön bekenni.
ma 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!