Ez erősen szubjektív, hiszen simán kiszaladhat valaki a világból mások kedvenc illataitól. Ez az én listám:
Dior - Poison (a vintage)
Lancome - Magie Noire
Mugler - Aura
Lattafa - Raghba
H&M - Makassar patchouli, ezt már nem gyártják, nem tudom minek az utánzata lehetett ha az volt de féltve őrzöm az üveg alján a maradékot.
1. Montale Arabians Tonka
2. Xerjoff Erba Pura
3. Tom Ford Tobacco Vanilla
4. Armani Sronger With You Intensely
5. Dior Sauvage Elixir
Ezek mellett a JPG La Male illatokat is rengetegen keresik.
Parfümériában dolgozom, a mi statisztikánk ez.
Nyilván egy Niche vonalon megint más a sorrend.
Érdekes, mert tényleg nehezebb női topot összeállítani és rengeteg az unisex, vagy a pasik simán felfújják a nőit is. A nők tényleg sokfélét vesznek, a pasik jobban mennek egymás után.
Nekem pl. a TF Lost Cherry egy cseresznyés édes, női illat, vagy a Xerjoff Casamorati Italica egy vaníliás almáspitéhez hasonlít, mégis unisex mindkettő.
Nőknél általában egy irány van, az pedig, hogy édes legyen. Na meg vaníliás. 🙄
Ha női topot kellene írnom, hát ...
Mondjuk ezen a héten:
1. Billie Eilish Eilish (full vanília)
2. Paco Rabanne Fame
3. Carolina Herrera Good Girl
4. YSL Black Opium
5. Mugler Angel/ Angel Nova (ez gyümölcsösen édes
De sokan viszik a klasszik Lancome La vie est Belle-t, Dior Hypnotic Poisint, Armani Sí-t, Sí Passion-t, Paco Rabanne Olymepa-t, Chanel Mademoiselle-t
A designerekből
D&G light blue
Tom Ford velvet orchid
Lancome midnight rose
Bulgari omnia crystalline
Dior poison girl
#2.
Ezek a statisztikák lehet tükrözik a közízlést, de pont ez tett tönkre számtalan parfümöt. One Million, Invictus, Eros jut eszembe, amiktől óva intenék mindenkit, mert annyira túlhordott darab.(hála a youtubereknek a SWY DNA parfümök is ide esnek)
Sauvage DNA dettó olyan, hogy minden 2. emberen ott figyel.
Nyilván a statisztikáknak nem lehet ellent mondani, de a parfüm is egy öltözeti elem, az egyéniséghez passzolnia kell és nyilván nem mindenkinek lehet ugyanaz a parfüm megfelelő, mégha néhány influenszer azt állítja, akkor sem. Legyünk igényesek magunkra parfümök terén is.(és ha van, amiből 2000x féle irány van, akkor ez oda tartozik)
Kérdező:
Próbálgass, sok idő és energia de megéri. Meg persze nem olcsó műfaj.
A lényeg, hogy ne a toplistára, hanem az orrodra és a testedre hagyatkozz, elvégre mindenkinek más működik jól.
Most leírhatok én is másik 5-t, de semmi garancia, hogy egyezik az ízlésünk és a börünkön is ugyanúgy fog működni...
Kedvenceim
Gucci Guilty elixír
Gisada Ambassador
D&G Light Blue intense
Dior Homme Sport
Jpg Le Male elixír
Eros Flame
Ha ezeket túl tömegnek találod nézz utána a Lorenzo Pazzgalia háznak,niche viszont elvileg nagyon jó,könnyen hordható illatokat csinálnak,én is tervezem majd kipróbálni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!