Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tudnatok ajanalni egy termekcs...

Tudnatok ajanalni egy termekcsaladot ami jo a hajra de nem hullik csomokban tole??

Figyelt kérdés
eddig loreal paris extraordinary oil termekcsaladot hasznaltam (majustol), ami nagyon jo volt, de aztan elkezdett tole csomokban (novembertol kezdodoen) hullani a hajam tole es korpasitotta a fejborom is. esetleg valaki tudna valamilyet ajanlani?

nov. 10. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
A hajad NEM a "termékektöl" hullik, hanem egyéb okok miatt, érdemes lenne elöször börgyógásszal konzultálni
nov. 10. 09:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csomókban betegség és vitaminhiány miatt hullhat a hajad.
nov. 10. 10:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Csomókban? Fogorvos, nőgyógyász első körben. Aztán a sampon tök mindegy.
nov. 10. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A csomós hajhullás vitaminhiányra, ásványi anyag hiányra és/vagy hormonproblémára vezethető vissza. Semmi köze a külső hajápoláshoz
nov. 10. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Azért a sampon is hibás.

Valóban szárítja a fejbőrt.

S hullhat tőle a haj.

Mindenkinek más sampon jó.

Lehet valamelyik összetevőjére nem jo neked.

Pl nálam a Pantene - től hiába nem jön ki semennyi hajmosáskor, viszont már másnap viszket tőle a fejbőröm.

Több fajtáját próbáltam már.

A L'Oréal - bol meg az extra ordinary de kókuszos jó most.

Ezeken a samponokon amúgy még változatnak is, mármint hatóanyagban.

Pl régen a fehér dobozos volt a jo nekem ami piros kupakos.

Most abszolút nem bírom.

Ki kell tapasztalni mi a jó.

Plusz érdemes közben hajvitamint szedni.

nov. 10. 16:38
 6/9 anonim válasza:
100%

Előre is elnézést kérek, ha egy picit hosszú leszek, de a saját tapasztalatomat szeretném megosztani veled, hátha neked is segít.

Talán kezdem azzal, hogy évekig jártam bőrgyógyászhoz seborrhea tünetekkel a fejbőrömön. Igazán semmi nem segített. Ezután kerestem itt választ és valaki azt javasolta, hogy hígított ecetes vízzel érdemes hajmosás után a fejbőrt leöblíteni, bespriccelni. Ez kb. 2-3 éve volt, azóta minden hajmosásnál ezt alkalmazom és elmúltak a korpásodásos, viszketéses tüneteim.

A hajhullásom legalább 10 éve kezdődött. Már a végén félve mentem hajat mosni, mert úgy éreztem, hogy a lefolyóban fogom találni az összes hajam. Nagyon sok kihullott. Mindig is hosszú hajam volt, de emiatt végül a rövid haj mellett döntöttem, hogy egyrészt ne lássam mennyi hullik ki, másrészt röviden nem volt annyira feltűnő a hajhiány. Voltam bőrgyógyásznál, vérvételen (hátha vashiány - az első gyermekem születése után, emiatt hullott a hajam, de akkor az vaspótlással megoldódott), a fodrászom ajánlásával ettem Merz hajvitamin (egy picit talán jobb lett tőle, de nem oldotta meg a problémát). Annyi szerencsém volt, hogy az ún. babahajaim mindig nőttek, így arra a következtetésre jutottam, hogy nem a hajhagymáimmal van a baj.

Más, allergiás tünetek miatt többek között probiotikum szedését javasolta az orvosom.

A Covid időszak alatt elkezdtem kovászolni, amit azóta is nagy lelkesedéssel gyakorlok a család örömére. Én pulton tartom a kovászom, amit naponta etetni kell, így (bár igen kis mennyiségű az anyakovászom) mindig keletkezik olyan rész, amit vagy eldob az ember, vagy másként hasznosít (kovászmentő ötletek). Ezt csak azért írtam le ilyen hosszan, mert a probiotikum mellé elkezdtem enni ezt, a maradék kovászt egy kis mézzel ízesítve, hátha segít az allergiámon. Sajnos azon nem segített, de a hajam hullása kb. 3 hónap alatt elmúlt. Ekkor azonban még nem a kovásznak tulajdonítottam ezt a hatást. Mivel az allergiámon nem segített a kovász evése, abbahagytam és néhány hónap múlva megint elkezdett hullani a hajam. Ekkor elgondolkodtam azon, hogy mi változott. És eszembe jutott a kovász is, és arra jutottam, hogy tesztelni fogom, ad-e megoldást a hajhullásra, vagy sem. Szeptember első hete óta minden nap eszem kovászt és most már bátran ki tudom jelenteni, hogy nekem megoldotta a hajhullási problémám. A kovász mindenféle jó baktériummal, gombával van tele, ami nagy valószínűséggel a bélrendszeremnek is jót tett, és ha jól következtetek, ezáltal a vitaminok és nyomelemek felszívódását elő tudta segíteni, amire a hajamnak szüksége volt. (Emellet az utóbbi években extrém fázós voltam és ez is javult, a hőháztartásom is megjavult.)

Remélem neked és talán másnak is tudok segíteni a leírtakkal, ahogyan anno nekem segített valaki az ecetes-vizes hajöblítéssel.

Jó egészséget kívánok!

nov. 23. 07:27
 7/9 A kérdező kommentje:
jajj nagyon szepen koszonom a torteneted! akkor kiprobalom az ecetes vizet es a kovaszos ubit:)
nov. 24. 08:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Borotva.
nov. 24. 15:31
 9/9 anonim válasza:

A 6-os vagyok :D

Nagyon szívesen, remélem neked is segít, majd írd meg, hogy mit tapasztaltál.

nov. 29. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!