Másfél éve volt festve a hajam eredeti hennával, festhetek rá rendes festéket?
Sötétszőke hajam van, henna port használtam és vizet a festéshez még tavaly nyáron. Az eredmény nem tetszett, mert elnehezítette a hajam és szöszösnek tűnt fényben. Legfőképpen azért nem, mert a világos részeket besötétítette. Nem foglalkoztam vele különösebben, elkezdett kikopni lassan, mostmár egy halvány árnyalatkülönbség látszik.
Egy ideje gonolkodom a festésen de nem tudom, hogy reagálna a hajam, itthon szeretném megoldani. Loreal festéket szeretnék használni, a 7.0 árnyalat az, ami az eredeti színem, de világosabbra szeretném.
Gondoltam, hogy 8.0 színt használnám, hogy túl világos se legyen de egy árnyalattal mégis legyen világosabb, hogyan reagálna a henna? Ha a 9.0-t használnám az túlzottan kiszedné a színét?
A személyes véleményem az a drogériás festékekről, hogy 10 évvel ezelőtt még olyan szinten voltak a dobozos jó minőségűnek festékek, mint most egy 500-600 forintos viszonylag bevált márkajú festék. Akkor még megállta a helyét az ajánlás, hogy bolti festéket egyáltalán ne vegyünk.
Egy előre legyártott dobozos jó minőségű hajfesték, ami pár árnyalatos váltásra van kifejlesztve, és ajánlva, hogy milyen hajra, milyen árnyalatot lehet elérni vele; miért ne lenne jobb, vagy ugyanolyan jó, mint egy középkategóriás fodrászati festék, amit nagyobb mennyiségbe, én színre kevernék, de a minősége megkérdőjelezhető? Nyilván, ha abból is a legdrágábbat veszem, megéri, de akkor már elmegyek fodrászhoz.
Nem platina szőkét akarok, festéket nullára leszedni, csak árnyalatot váltani.
Azért is fejtettem ki a véleményem erről ennyire, mert őszintén érdekelnek a cáfolatok. Miért fontos annyira, hogy egyenileg keverjem ki a festéket, ha megtalálható ugyanaz egyszerűbb formába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!