Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vissza tudom építeni a hajvona...

Vissza tudom építeni a hajvonalam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

22 éves srác vagyok, egész életemben rengeteg hajam volt (több fodrász szerint is). Idén nyár után sajnos elkezdett hullani, és elkezdtem U alakban elölről kopaszodni. A kérdésem az lenne, hogy vissza lehet e építeni valahogy az eredeti hajvonalat és nektek mi vált be hajhullás ellen?

okt. 9. 18:04
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

Frufrus frizura max.

Ha tellik ra,ultesd be hajat.

okt. 9. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
34%

Nem lehet visszaépíteni.

A borotva a legjobb megoldás ilyenkor.

okt. 9. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A Hajbeültetés után, is folytatódhat a kopaszodás nem? Mi arra a garancia hogy ha valaki hajat ültet be megmarad?
okt. 9. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
3) Garancia csak a halalra van :D
okt. 10. 01:01
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

Elfogadni, mivel mást nem tudsz. Sok olyan fazon van ami illik ehhez a kopaszodáshoz (nem a rejtegetés)

Pl ilyen:

[link]

Nem rejtegeti, méltósággal viseli, és valószínűleg azt az embert kivéve akinek a fején van, senki nem veszi észre, mert saját magadon kívül senkit nem érdekel a hajad mennyisége.

Tudom miről beszélek, én is voltam ebben a cipőben.

okt. 10. 18:03
 6/10 A kérdező kommentje:
azért ennyire még nem vagyok, csak most kezdett ugy kisse eszreveheto lenni, ezert kerdeztem van e vmi megoldás. Alpecint hasznalok, több vitamint eszek, meg rozmaringfőzetet rakok rá. talán segít
okt. 11. 16:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, mert ha tipikus férfias kopaszodas, akkor az ellen semmit nem tehetsz.
okt. 11. 17:00
 8/10 anonim ***** válasza:
De megmaradhat egy szinten hosszú évekig...
okt. 11. 17:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Ismertem olyat akinek huszonévesen két oldalt elől mikiegeresedett, aztán felül, hátul,oldalt is dús maradt neki.
okt. 11. 17:04
 10/10 anonim ***** válasza:
79%

Alpecin érdekes jogászként nézve, mert a reklámjai elég konkrétan utalnak rá, hogy segíthet kopaszodás ellen. Csodálkoznék, ha valóban így lenne, mivel a hajklinikák valamiért csak megélnek a beültetésekből, illetve a úgy tudom, a mai napig csak két elismert szer van, ami képes visszafordítani a kopaszodást: a minoxidil, és a finaszterid. Ezek pedig gyógyszerek, vény kell hozzá hogy kiválthasd, tehát érdekes lenne, ha egy sima bolti szer képes lenne arra amire azok, ráadásul azok mellékhatásai nélkül (a mellékhatások miatt nem is írják fel szívesen az orvosok).

Nekem hasonló korban kezdett el elől eltünedezni a hajam, akkor bepánikoltam, de 12 év alatt kb. 2 centit ment feljebb a hajvonalam, ami nekem elfogadható. A neten találsz mindenféle ajánlást, van módszer ami stimulálja a vérkeringést (pl masszírozás, meg van valami infralámpa is), van táplálék. Sokan a fekete teát ajánlják, mert volt egy olyan kísérlet, ami egerekben nagymennyiségű fekete tea fogyasztás után DHT csökkenést, és szőrzet növekedést mutatott ki. A DHT a tesztoszteron egy módosult formája, és szerepet játszik abban, hogy a férfiak a nőknél gyakrabban és jobban kopaszodnak. Ezért ennek kiiktatását, így pl. a DHT-vá alakulás megakadályozását célozza be sok termék, pl az alpecin is. A két említett gyógyszer is ezt csinálja, csak sokkal hatásosabban, mint a természetes szerek.

A magam részéről feladtam a komolyabb küzdelmet, bár volt egy módszer ami megtetszett, és mai napig használom: egy Thomas Hagerty nevű úriember találta ki, hogy a fejen elől (homlok-halánték környéke), és hátul (tarkó felett valamivel) izmok szimultán mozgatásával, gyakorlatilag a fejbőr ide-oda húzogatásával is javítható a vérkeringés. Nekem ez tetszik, mert nagyon egyszerű, semmibe se kerül, hozzá se kell érnem a fejemhez. És más tevékenységek közben is lehet csinálni, bár elég viccesen nézel ki, ha épp látja valaki, ahogy egyik pillanatban megnyúlik az arcbőröd, utána meg elernyed. Azért is izgalmas ez a módszer, mert azt az izmot, ami a fejünkön hátul van, sokan nem használjuk, tehát ennek a megfeszítését konkrétan meg kell tanulni, és az elején olyan kicsi, hogy kézzel alig tapintható. Csodát ettől se kell várni, de ha azt nézem, hogy a vérkeringésnek lehet szerepe a kopaszodásban, akkor még talán segíthet is.

okt. 24. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!