Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Epilátor használata mellett...

Epilátor használata mellett mit használjak?

Figyelt kérdés

Eddig borotváltam magam, viszont szeretnék egy tartósabb módot, és az epilálásra esett a választásom. Ismerem a fájdalmi részét, ezért csak a végtagjaimat tervezem vele szőrteleníteni, a többi részemen továbbra is borotvát fogok alkalmazni.

A kérdésem, hogy epilálás után kell-e valamivel bekennem az érintett bőrfelületet, irritáció ellen, vagy nem muszáj? Ha igen, akkor mit ajánlatok?

szept. 22. 23:36
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Én nem szoktam használni semmit utána. Sajnos nekem elég hajlamos benőni a szőröm a szőrtelenített részeken, de leginkább csak addig, míg hozzá nem szokik a bőröm. Ha esetleg neked is van ilyen problémád, akkor kipróbálhatod a szőrbenővés elleni krémet, hátha használ, én későn tudtam meg, hogy van ilyen, most meg már nem kell.

Az viszont hasznos infó volt nekem, hogy lehetőleg fürdés után érdemes szőrteleníteni: egyrészt a meleg víztől felpuhul a bőr és így kevésbé fáj, másrészt az elején még nekem elég érzékeny volt a szőr helye (kvázi pici sebek maradnak a szőr helyén), a víz nagyon nem tett volna jót neki, ezért igyekeztem utána minél inkább elhúzni a következő fürdést, hogy meg tudjon nyugodni az érintett terület.

szept. 23. 00:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a sok infót!!:)
szept. 23. 01:52
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Én epilálás után mindig megmosom az érintett területet hideg vízzel, hogy a gyulladást enyhítsem.
szept. 23. 07:05
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy ha igazán jót akarsz magadnak, akkor használj villanófényt.
szept. 23. 07:06
 5/7 anonim ***** válasza:

4 ha szőke vagy vörös, villanthat napestig, sokat nem ér

[link]

szept. 23. 09:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Évekig epiláltam, de semmit nem tettem rá soha. Csak növelné az irritációt, ha úgy érzékenyen bekenném bármivel. Fél/ egy nap múlva a szokásos testápolómmal kentem be (ami érzékeny bőrre való).

Azóta én is áttértem a villanófényesre. Nekem egyébként ott a leghatásosabb, ahol kis világos pihék voltak, szinte 100%-ban eltűnt. Ahol meg tök fekete, ott még mindig nő. Pedig elvileg fordítva kéne :D

szept. 23. 09:12
 7/7 anonim ***** válasza:

#5, igaz, csak nem részleteztem. Gondoltam, ha érdekli, majd utánanéz.

Nekem konkrétan évek óta megvan és minden téren tökéletes (mondjuk én nem szőke/vörös vagyok…)

szept. 23. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!