Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan lehetne ilyen a hajam? ...

Hogyan lehetne ilyen a hajam? Elsősorban fodrászok és hozzáértők véleményét szeretném kérni.

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, a hajam kb. 10%-a ősz. Az eredeti hajszínem 6-os és 7-es színmélység között van. Másfél évvel ezelőtt elkezdtem fodrásszal világos hamvasszőkére melíroztatni, fóliás melírral. Szerencsére nem kell az egész hajamat festeni az őszülés miatt, még elegendő a melír.

Pár hónapig semmi gond nem volt, 2-3 havonta jártam hozzá, mert nem volt feltünő a lenövésem. Viszont sajnos közel 1 év után már annyi szőke melírcsíkom lett, annyira kiszőkült az egész hajam, mintha festetném. Ekkor már havonta kellett volna járnom, hogy ne legyen feltűnö a lenövésem. A fodrász felajánlotta, hogy tesz bele barna melírt, hogy ellensúlyozza a szőkeséget. Igen ám, de a barnát pár hajmosás után ledobta a hajam, és igen csúnya árnyalatú lett. Ezt a műveletet eljátszottuk még párszor, de mindig ledobta a színt.

Végül a fodrász az egész hajamat visszafestette egy olyan színre, mint az eredeti hajszínem.

Kérdezem én, tényleg ilyenkor ez a menet? Ha már túl sok a szőke a melír miatt, akkor tesznek bele barnát? Csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy a hajam pár mosás után ledobja a barna színt?

Olyan sokszor látok a nőkön nagyon szép, ízléses melírokat, ahol körülbelül 50-50% arányban van az eredeti és a melírozott hajuk, nincsenek túlszőkítve.

Ezt mégis hogy oldják meg a fodrászok? Kiválogatják ugyanazokat a tincseket, amiket előtte melíroztak és mindig csak a lenövést melírozzák újra?

aug. 20. 09:49
 1/1 anonim ***** válasza:
Igen. Ez. A melír átka, hogy nem lehet tűpontosan ugyanazokat a tincseket újra kiszedni. Évek múlva az összes tincs vége szőke lesz.
aug. 20. 12:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!