Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mitől alakul ki a narancsbőr?

Mitől alakul ki a narancsbőr?

Figyelt kérdés
Mostanában elkezdtem figyelgetni az embereket és azt vettem észre hogy sokszor akár normál alkatú embereknek is az van, míg nagyon pufiknak egyáltalán nincs. Akkor mitől is függ hogy van-e?

júl. 31. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Egészségtelen mozgásszegény életmód, sok feldolgozott élelmiszer, sok húsfogyasztás, genetika, gyenge kötőszövet..
júl. 31. 11:25
 2/4 anonim ***** válasza:
91%
Dolgoztam strandon, rengeteg fiatal, vékony lányon is láttam narancsbőr
júl. 31. 11:35
 3/4 Metionin ***** válasza:
100%
Én vékony vagyok és sportolok, mégis volt egy időszak, amikor volt narancsbőröm. Pár évig megvolt, aztán eltűnt pedig semmit nem csináltam vele. Sportló társaimon is látom, van nekik, pedig a többség nagyon odafigyel a kajára is. Ez szerintem olyan, mint a stria, hajlam kérdése is, nekem az is van pedig 50 kg alatti vagyok, anyám meg kövér, egészségtelen életmódja van de se narancsbőre se striája.
júl. 31. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy a nők 90%-a, míg a férfiaknak csupán 10%-a sújtott narancsbőrrel voltaképpen előre meg is válaszolja a kérdést: a két nem eltérő biológiája. Pontosabban az eltérő bőrszerkezet. Ugyanis a női kötőszövet egymással párhuzamosan álló, ritkásabb szövésű rostokból épül fel, míg a férfiak bőrében egymással keresztben, sűrűbben állnak a rostok.

Ennek azért van jelentősége, mert a narancsbőr úgy épül fel, hogy a kötőszöveti rostok között áttüremkednek a megduzzadt zsírsejtek. Ez a lazább női kötőszövettel könnyedén végbemegy, ellentétben az erősebb szerkezetű férfi-szövettel. Valószínű, hogy azért alakult ez így, mert a várandósság alatt a nők bőrének jóval nyúlékonyabbnak kell lenni, különben bőrük szétrepedne."

júl. 31. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!