A hónaljamon sötét a bőr, nagyon zavar. Olvastam netet, de érdekelne, hogy kinek mi az, ami bevàlik?
2 fajta rutinom van rá az egy a boltban kapható kemikáliák segítségével csinálom, DE Csak akkor, ha nem menstruálok. Heti 1 x szoktam, Szombaton.
Meg van a természetes, amit menzesz alatt csinálok akkor ezt viszon csak Szerdán és Szombaton. (A hámlasztást csak Szerdán.)
Az első az általános kemikáliás:
1. Szőrtelenítés
2.Sresszelt bőrfelületet regeneráló "szérummal" szoktam bekenyni, kb 2-3 órát várok vele a következő lépésig (Helia - D-s termék)
3. Száraz dörzsölés: az adott területet úgymond elkezded dörzölni kefével, ezzel fokozod a vérkeringést a területen.
4. Hámlasztó. (Helia -d Smooth out)
5. Hidratáló krém v. testápoló (Én ugyan csak a Helia - d termékeit használom, nekem személy szerint beváltak, nagyon szeretem őket.)
6. Ha beitta a bőr az 5. lépés valamelyikét, akkor én szoktam használni rá utána (érzékeny bőröm van) Stress less szérumot, ez viszon 2 perc és beissza.
FONTOS: Napra ne menj ki fényvédelem nélkül. Igen,tudom fura hogy be kell kenni a hónaljunkat is, de mivel hámlasztózva volt így ez elengedhetetlen.
Direk ki a napra vele ne menj napozni, nem szabad. Fényérzékeny lesz a bőröd.
Hasonló a természetes megoldás is:
1. Szőrtelenítés
2.Aloeverával kenyem be a szőrtelenített területet
3.Száraz dörzsölés
4. Cirtom és só. Fél citromot félbe vágok és belerakom a sóban. Ráteszem a hónaljamra és körkörös mozdulatokkal elkezdem finoman dörzölni rajta. Kb 5 percig. (Ez a hámlasztás)
5. Lemosom.
6. Hidratálás és Aloevera, minden mennyiségben :)
(Legalább is jó esik utána a bőrömnek)
És kész. Ha kimegyek fényvédőzök nagyon és igyekszem olyan ruhában lenni ami takarja a hónaljamat.
Nálam ez bevált. Persze, nem 1-2 nap alatt jöttem rá, hogy ez az én bőrömnek jó. Nekem is ezzel 2 hónap alatt sikerült eltűntetni ezt az elszíneződést, de utána többet soha sem jött vissza.
Remélem ezzel tudtam segíteni.
Glycolic Acid azaz Glikolsav. Lehet kapni dm-ben, müllerben, mindenhol.
Jó az előző de, a dörzsölés után szerintem csak kenyd be ezzel.
Jó lesz, meglátod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!