Golyós, dgyéb dezodorok hatásosak annyira, mint a fújósak? Tudtok olyat, ami gazdaságos?
Én nem vagyok annyira izzadós de fújósat csak télen tudok használni, a golyós sokkal jobban hat. Rexonát vagy Garniert használok, kuponnal szoktam venni. Minap nézegettem és vannak ezek a kristálydeók, pl. Baleás is van tök olcsón, erről nagyon jó véleménnyel van a nép és árban is megérős, ha működik. Esetleg érdemes lenne ilyenre beruházni, én ki fogom próbálni.
Ugye tudod hogy egy átlag dezodor lényege nem az izzadás megakadályozása hanem annak szagtalanítása?
Nagyon keves tudja azt gátolni és nem is egészséges.
Inkább fektess be olyan ruhába ami elvezeti a nedvességet és hamar szárad
Először tegyél különbséget a dezodor és az izzadásgátló (antiperspirant) között. A hatóanyag számít, a halmazállapot :) inkább kényelmi kérdés.
Dezodor: illatosít (drogéria natúrtermék polc deo-i pl.) vagy szagmentesít (pl. Wise tree pumpás-fújós, szódabikarbónával semlegesíti a szagot)
Izzadásgátló: lehet illata, de a lényeg, hogy gátolja az izzadást is. Azaz a hatóanyaga eléri az izzadságmirigyet, és ráveszi, hogy mégse izzadjon (annyira). Hatos szerint ez nem egészséges, a világ közegyezményes álláspontja az, hogy hatóságilag engedélyezett, mert nem tartják a kozmetikumban lévő hatóanyag mennyiséget egészségkárosítónak. Természetesen nem egészségügyi probléma, kizárólag kényelmi és szociális kontextusban ügy, ha izzadsz és esetleg büdös vagy. A károsság egyébként mennyiségi kérdés, a víz se egészséges mértéktelenül (50 liter víz megivása valószínűleg halálos, de ettől még nem mondjuk azt, hogy a víz egészségtelen...), meg az izzadásgátló alumíniumsó se, kérdés, hogy mennyit teszel a testedbe.
Hatékony stratégia: a legtöbb embernek nehezen emészthető, de az izzadásátló akkor tud hatni, ha bőrre kerülés után nyugiban van ideje beszívódni és hatni. Ezért tiszta bőrre, lefekvés előtt éjszakára (!) célszerű felvinni, ha a hatást valóban szeretnéd, nem reggel, amikor kiizzadod fél órán belül. Nekem a Rexona krém alapú és a Nivea stift állagú izzadásgátlói jöttek be. Reggel akár le is törölhető a maradvány és használhatsz dezodort nappalra, ami a csökkentett izzadást semlegesíti illat szempontból.
DE: hogy ez olcsóbb-e, mint két ötperces zuhany naponta, azt passzolom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!