Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy lehetne egészséges arcbőröm?

Hogy lehetne egészséges arcbőröm?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok, vegyes a bőrtípusom, a problémám pedig az, hogy az orrom teli van miteszerrel és mostanában szinte sorba gyulladnak be, illetve jó néhány helyen az arcomon pattanások jönnek ki.

Rengeteg mindent próbáltam már, arclemosókat (olajost, gélt), savas hámlasztókat (AHA, PHA, BHA), enzimes hámlasztókat, arcmaszkokat, mindent. Pár év alatt majdnem volt nálam az összes drága koreai kozmetikum is, mégsem tette rendbe. Túlzásba sem vittem ezeknek a használatát, mindig próbáltam egy jó rutint kiépíteni. Azonban amikor ezeket használtam, mindig több pattanás jött ki és az összképen is rontott.

Jelenleg azt csinálom, hogy sima vízzel mosom meg az arcomat napi kétszer és próbálok nem nyúlkálni hozzá, nem nyomkodni a mitesszereket/pattanásokat, talán ez beválik. A táplálkozásomon is hiába változtatok, csak minimális változást látok.

Mutatom egy képet róla, hogy az orromon milyen sok van: [link]

Talán egy kozmetikushoz elmenjek szerintetek? Férfiak is járnak oda?

2024. jún. 2. 16:10
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha úgy láttad, hogy semmilyen kozmetikum nem segít, akkor érdemes belülről vizsgálni a dolgot. Írtad, hogy változtattál az étrendeden, ez jó kezdés. Ezt tartani kéne, valamint egy alapjáraton egészséges életmódot kialakítani. Kozmetikushoz pedig ha tanácstalan vagy, mindenképp ajánlott elmenni, sok férfi jár már. A víz pedig nem fogja megoldani a problémát, egy minimális arcápolási rutint kéne kialakítani. Cerave habzó arclemosója zsíros bőrre nekem csodákat művelt, valamint egy centellát tartalmazó hidratáló krémet lenne érdemes használni, az segít a gyulladt bőr nyugtatásával. Ha már ilyesmit is mind probáltál akkor sajnos nem tudok nagyon mást ajánlani.
2024. jún. 3. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!