Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Létezik tartós megoldás gomba...

Létezik tartós megoldás gomba okozta korpásodásra? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Elkezdtem a samponmentességet ami sajnos nem vált be, így váltottam samponszappanra amitől a hajam olyan volt mint egy álom, de a fejbőröm olyan korpás lett, hogy tarthatatlanná vált a helyzet. Elkezdtem nizoralt használni, a patikában mondta a nőci, hogy előbb ezt a erősebb 60 kiszereléses büdös sampont használjam 3 hétig majd a kék csomagolásosra váltsak mert ez csak 3 hétig használható. miután váltottam a kékre újra elkezdődött a korpázás. Valakinek tippje, hogy lehetne végleg leszámolni ezzel? Szeretnék lowpoo-zni, de hát így nem lehet :(

máj. 30. 20:30
 1/2 anonim ***** válasza:
A Nizoralt mondtam volna én is. Ha az erősebb verzió bevált, akkor használd újra azt.
máj. 30. 21:06
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A tartós megoldás a rendszeres hatékony tisztítás és az immunrendszer együttesen. Ennek a képletnek az egészét persze senki sem tudja folyamatos 100% kontroll alatt tartani, de a lowpoo/nopoo megközelítésben kódolva van a magas kockázat a gyakran elégtelen tisztítás miatt. A samponba nem kitolásból tesznek hatékony mosóanyagot.

A büdös Nizoral samponban ketokonazol van, kiváló gombaölő cucc szerintem is, de a 3 hét kezelési idő félinfó, olvass betegtájékoztatót: "A fejbőr hámlása (korpásodás) és barnás-pirosas foltok sárgás, fehéres hámlásokkal az arcon és a testen (szeborreás dermatitisz):

Kezelés: hetente 2-szer, 2-4 héten keresztül.

Megelőzés: hetente vagy kéthetente 1-szer."

Én újrakezdeném a 3 hetet Nizorallal heti kétszer, utána egy hónapig heti egyszer (közben a többi hajmosáshoz normál sampon), és ha minden rendben, utána kétheti egyszer. Amikor el akarod hagyni, a gyakoriságot tovább ritkítva érdemes, és akkor is figyelni kell a fejbőrt, ha kezdődik, megint beavatkozni.

máj. 30. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!