Hosszú hajú lányok, hogyan ápoljam a hajam?
Hosszú, derékig érő hajam van. Vékonyszálú, szállós fajta (ha egy fonat után kifésülöm, azonnal szénaboglya leszek.)
4 naponta mosok 2× hajat egymás után. Semmi extrát nem rakok rá.
Nem vagyok megelégedve vele. Hogyan tehetném kevésbé szállóssá, nehezebbé a hajamat? Hogyan nőjön gyorsabban?
(Ha pl. olajat kell rá kenni, vagy nem mosok elég gyakran hajat, írjátok le légyszi!💗)
Köszönöm szépen!
Gyorsabban nem fog nőni soha mert ez a genetika határozza meg.
Hidratáló sampon és balzsam, azzal nem lehet mellé lőni.
Próbálj olajat. Én háromfélét is használok, száraz a hajam, arra kell. Van olyan fajta, amit mosás előtt teszek fel egy órára, van egy, amit a törölközőszáraz hajra mosás után és egy, amit a köztes napokon száraz hajra. A legkevésbé macerás az, amit a törölközőszáraz hajra kell rakni.
Növesztéshez próbálgathatsz stimuláló samponokat, ilyen fújkálós szérumokat, gyógynövényeset, koffeineset, fejbőrmasszázst, belsőleg vitaminokat, kollagént. Mindenkinek más jön be.
A szállás ellen meg vannak ilyen anti-frizz spray-k de ha találsz olyan olajat ami használható szárazon is, akkor abból 1 cseppet eloszlatsz rajta és mindjárt kevésbé lesz "frizzy".
Egyre elterjedtebb a szatén/selyem párnahuzat és hajgumi, mivel ezektől nem lesz gubancos a haj alvásnás és nem is törik tőlük. Emellett az éjszakai "protective hairstyle" segíthet rengeteget ha azt eddig nem csináltad.
Viszont a vékonyszálú hajat nagyon nem tudod "nehezebbé tenni". Persze az olajak meg az utánápolók nagyon hasznosak, de a genetikád nem tudják befolyásolni.
Szerintem egyébként kifejezetten szerencsés vagy mert nekem is vékonyszálú hajam, és soha nem lesz esélyem ilyen hosszúra megnöveszteni mert csak még vekonyabbnak és lelapultabbnak tűnik olyankor :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!