Amióta nem eszem cukrot, gyulladásos pattanások vannak az arcomon, zsírosabb lett az arcbőröm is. Lehet a cukor megvonástól alakult ki?
Nem eszem tejterméket, tejérzékeny vagyok (tejfeherje).
Nem használok semmilyen édesítőszert az ételeimben.
Már zsíros kajákat is elkerülöm.
Edzek és zöldségek vannak az étlapon.
(Fehérje bevitel megvan.)
Létezik, hogy a kevesebb cukor fogyasztástól, lett pattanásos az arcom?
26 éves nő vagyok és eddig egyszer sem volt pattanásom csak miteszereim, de x havonta elmegyek kozmetikushoz.
Másban nem látok változást, csak az arcomon 😢
Szóval mennyi a súlyod, kérdező?? Nem a cukor hiány okoz pattanást, ez fix. Talán túl sok fehérjét és túl sok zsírt eszel. Vagy nem sok zsírt, de mondjuk napraforgó étolajat vagy egyéb szemét minőségűt.
Csak mondom, hogy amúgy semmi baj nincs a telített zsírsavakkal sem. Én a kókusz olajra/zsírra teszem a voksom. Esetleg repce. De napraforgót kerülöm, mert attól olyan hasmenésem van, hogy az egy büntetés. Túl sok benne az Omega 6 zsírsav. Ettől is egészségtelen
+ A többszörösen telítetLEN zsírsavak szabad gyököket képeznek, amik 1000× rákkeltőbbek mint napi 1 liter édesítős üdítő (nem írok márkát). Főleg ha hevíted őket, akkor instant méreggé (transz-zsírrá) avanzsálnak. Szóval olíva olajat lehet enni, de csak szüzEN, nyersen, salátára öntve. Hevíteni nem szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!