Ajánlanátok nekem egy nagyon erős és tartós hidratáló krémet?
Jelenleg izotretinoinos kezelésen vagyok az akném miatt, az Inerta nevű gyógyszert szedem pár hónapja. Egy mellékhatását tapasztalom, de azt nagyon durván: rettentően szárad a bőröm. A Vichy 72 órás hidratálóját használom + egy bőrlágyítót, amit a bőrgyógyász írt fel, de szinte semmit nem érnek. Nagyon durván kiszárad a bőröm napközben. Már akadályoz a beszédben és a mosolygásban, mert egyszerűen annyira feszül, és ha kicsit jobban megerőltetem az arcizmaimat, kireped a sminkem a szám környékén + elkezd hámlani egy idő után.
Tudnátok ajánlani esetleg egy nagyon jó hidratálót, ami segít megszüntetni a hámlást és a feszülést?
Én csak lokális tret krémet használtam, de az általa okozott "hozzászokásos"nszáradással az volt a tapasztalatom, hogy bár testesebb krém kell hozzá, többet is ki kellett próbálnom, mire valamelyik segített. (Vicc, de az egyik Garnier ureás testápolója volt végül a befutó, pedig tényleg már csak kétségbeesésemben kentem rá, amikor semmi nem használt. Nem ajánlom egyébként, illatmentes lenne az ideális, irritált bőrre különösen.)
Első lépésnek:
- Hámló bőr: nem célszerű hámlasztókat használni, mert irritálnak. Double cleanse viszont bevált - itt az első, olajos lépés funkciója elsősorban a már hámló. levált bőr kíméletes eltávolítása volt, arcmosás előtt szárazon 1-2 percig masszíroztam vele az arcom, de semmi durvulás. A finom masszázs amúgy is jól esett. Utána mostam le egy habzóval, szintén finoman, de alaposan. Végeredmény: sima bőr. Megtudni, hogy neked hasznos-e, akár a konyhai olivaolaj is is bevethető első lépésként, nem annyira kellemes, mint egy kozmetikai termék, de a lényeg kiderül (itt az olaj és az elhalt bőr közötti kölcsönhatást használod, majd lemosod az egészet - nem szívódik be semmi, nem marad a bőrödön semmi belőle, szóval ha nincs wellness igényed, úgy is oké, ha nem költesz rá).
- Szárazság: arcmosás után ne töröld szárazra az arcod, nedves bőrre kend fel a hidratálót, ha ki van száradva, akkor bőségesen. Hagyd utána megszáradni. Volt rá precedens, hogy lefekvés előtt kentem rá Vaseline-t is zárórétegnek, és hasznos is volt, de nekem a lokális használat (tret krém) egyszerűbb volt egy-két napot pihentetni, ezt te gyógyszeresen valószínűleg nem / nem olyan könnyen tudod megtenni (?) - ebben már nincs tapasztalatom, csak feltételezek.
Az 1-es által ajánlott Cicaplast egy testes, bőrnyugtatóval megküldött illatmentes krém, sokaknak bejött, nekem pont tret-re nem (kevés volt), de ritka kivétel vagyok. Az SPF-es verzióját sokkal korábban próbáltam és nekem nagyon irritálta a bőröm. Ha van olyan SPF-ed, ami bevált és megbízható, esetleg érdemes lehet kockázatkerülőnek lenni és a sima Cicaplast fölé rétegezni nappalra.
Köszönöm a válaszokat! :)
Remélem, hogy tényleg találok valamit, ami segít egész napra hidratálni a bőröm, na meg persze kompatibilis az alapozómmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!