Kinek milyen hajápolási rutinja van?
Kezdem én.
A képen ( [link] lévőjénél picivel dúsabb váll alá érő haj.
Festés nélküli világosabb szőke. 17/Fiú
Hajápolási menetem:
Tusolás elött alaposan kifésülöm.
A szilárd Montamblo (Lush, kb 3.500 Ft) sampont felviszem a hajamra és hagyom rajta 2-4 percig utána lemosom. Ezt megteszem 2-3 alkalommal.
Következőnek törölköző szárazra törlöm a hajam.
Ezután kifésülöm megint és felkenem/használom az American Cream (szintén Lush, közepes kb 7.000 Ft és kb 3-6 hónapig elég). Ezt álni hagyom kb 5-6 percig, utána alaposan lemosom. Törölköző szárazra törlöm most is, amikor csak tudom nem használok hajszárítót, vagy csak minimálisan a fejbőrnél.
Ezt hetente legalább 1-2 alkalommal teszem meg attól függően, hogy mennyire zsírosodik és, hogy van-e valami fontos esemény a héten.
Tudom, hogy a Lush-os dolgok nem feltétlen a legolcsóbb dolgok, de nekem beváltak (illatilak, állagilag, új dolgok kipróbálása esetén sem csalódtam még, változatos kínálat stb.), szeretem őket használni a termékeiket, több hónapig kitartanak nekem és amíg nem kell/szügséges nem váltanék márkát.
Pont tavaly nyomoztam ki, hogy azért szöszös (frizzy) állandóan a hajam, mert természetesen hullámos. De nem akarok hullámosat, szóval nem úgy kezelem, nincs curly/wavy girl method.
Derékig ér, mézszőkére van festve. 2 naponta mosom, Aldi saját márkás samponnal. Balzsamnak Tresemme Keratin Smooth-ot használok, és zuhany alatt tangle teezerrel fésülöm át a balzsamos hajam. Ezt kiöblítem, és amíg még a zuhany alatt csöpög belőle a víz, belekenem a Garnier Fructis Vitamin & Strength nemosdki balzsamot. Utána belecsavarom egy régi pólóba, és fél óra után vagy megszárítom, vagy hagyom magától száradni.
Heti 1x összekeverek amla olajat ricinus olajjal, és felteszem pár órára. A hétköznapokban általában fel szoktam tűzni (bouffant, french twist, messy bun) vagy befonom, ilyenkor beach sprayt használok, attól nagyon jól egyben marad. Ha a frufrumat (curtain bangs) nem tűzöm fel, akkor hajsütővassal és Syoss hővédővel formázom.
29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!