Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » ROACCUTAN kúráról mi a vélemén...

ROACCUTAN kúráról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A legtöbb embertől negatív véleményt hallok róla.

Sokáig húztam, halasztottam de már nagyon idegesít, hogy aknés, foltos az arcom.

Több kozmetikusnál jártam már, mindenféle kezeléseken, nem kevés pénzért.

Elhatároztam magam és elment egy bőrgyógyászhoz, aki egyből a Roaccutan kúrát javasolta. Csakhogy, azt fog. gátlóval írja fel, amit nem szedek.

Tehát nekem el kellene mennem nőgyógyászhoz is fogamzgásgátló felíratása céljából, majd a kúra.

Nem tudom mit csináljak, az egyik kozmetikus akivel beszéltem nagyon javasolja, hogy utána nagyon szép lesz a bőröm. A másik nagyon ellenzi. Teljesen tanácstalan vagyok. Az arcom már nagyon zavar, ezért is vettem rá magam, hogy bőrgyógyászhoz menjek, fog gátlót nem szedtem eddig nem is terveztem, de azt mondta, hogy anélkül nem írhatja fel a roaccutant.

3 hónap lenne a kúra.

1 az, hogy nem kevés pénz ez a tortúra (nőgyógyász konzultáció, recept íratás, kiváltás, bőrgyógyász konzultáció, recept íratás, kiváltás)

2 az, hogy félek is hogyan fog rám hatni. Tudom hogy kiszárít mindent, nagy fényvédelem, műkönny fog kelleni.

Nem is szívesen vágok bele, de nagyon elkeserít, hogy smink nélkül nem tudok kimenni az utcára, és még sokszor sminkben is csúnyának érzem magam, teljesen elveszi az önbizalmam az arcom kinézete.

Tanácstalan vagyok...

28/L

2023. nov. 17. 11:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Mármint a kúra (gyógyszer) ára volt..... Innentől #8

Az lemaradt, bocsi

2023. nov. 19. 03:00
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát így semmi értelme belevágnod!
2023. nov. 19. 07:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem a gyógyszer volt annyi.

Nekem nem egy huszas volt az első vizsgálat, hanem csak 10.000 volt, de utána minden hónapban 8.000 volt, hogy visszamentem. Nekem kellett fizetni a vérvételért is (a háziorvosom, mivel magán bőrgyógyászhoz jártam, elkért 7.000 Ft-ot a beutalóért). Meg ugye a gyógyszer, olyan 3-4 ezer ft.

Neked nem ilyen költségekkel kell számolni.

A Roacuttan 1 hónap alatt kiürül, de mivel egyénenként eltérhet, ezért nekem fél évet mondott a bőrgyógyász, hogy addigra teljes biztonsággal teherbe lehet esni. Egy évet soknak tartok.

2023. nov. 19. 09:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a videóban, amit írtam, az azelain savat és a benzoyl peroxideot is említik. A 2 krémedben pont ez a 2 hatóanyag található.

A roaccutant csak akkor írják fel, ha ezekre, majd az antibiotikumra sem reagál pozitívan a bőr. Ha ezektől letisztul neked, nem fogja felírni a roaccutant, mert felesleges.

Csak legvégsőbb esetben írják fel.

Annyi, hogy később, amikor letisztítja, érdemes az Akneroxidot megpróbálni elhagyni, vagy csak spot krémként használni (hogy csak a bőrproblémákra kened rá, nem egész arcra), mert hosszútávon öregíti a bőrt. De helyileg alkalmazott kenőcsök közül ez az, ami a legtöbb embernek változást hoz. Nekem sajnos nem segített. De az az érdekes, hogy amióta a gyógyszert beszedtem, azóta reagál rá a bőröm, ha 1-1 patti mégis előbújik.

2023. nov. 19. 09:19
 15/18 A kérdező kommentje:
#12 hogy így?!
2023. nov. 19. 10:43
 16/18 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondta hogy fél évet szoktak mondnai de ha én az ő gyereke lennék (Mindnekinek azt mondja) hogy 1 évet várjon az a tuti biztos.

A költségek nekem is drágák.

Maga a konzultáció is sok.

Ráadásul bejutni is. Október végén már csak január közepére volt időpont tehát lehet hogy havonta nem is lenne....

2023. nov. 19. 10:46
 17/18 A kérdező kommentje:

Nekem ezzel a Roaccutannal kezdte alapból a doktornő.

Utána mondta hogy felír 2 krémet ha szeretném és az kb karácsonyig javít a helyzeten.

De mindenképp a kurára hajaz mivel úgy jöttem el tőle hogy januárra van időpontom és úgy menjek vissza hogy már min.egy hónapja szedem a fog.gátlót.

Nem úgy jöttem el hogy majd januárban meglátjuk mit használták a krémek.

A videó hasznos volt, Megnéztem. Antibiotikumról szó nem volt.

Én a krém előtt Akneroxiddal próbálkoztam egész arcra azt kb 5 perc után mostam le mert annyira égett az arcom de ebben van mellé keverve valami és egész éjszaka bírja.

2023. nov. 19. 10:52
 18/18 anonim ***** válasza:
81%
Az akneroxidot sokan használják úgy, hogy lemossák 5 perc után (mert annyi idő alatt kifejti a hatását), és nem ritka, hogy első pár használatnál okoz egy kis irritációt.
2023. nov. 19. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!