Hogyan lehet a göndör hajat göndöríteni?
A haj szerkezetem göndör, kicsiként nagyon az volt, de amint egyre nagyobb lettem az ki egyenesedett így inkább egyenes a hajam mint göndör.
De a haj szerkezetem miatt (szerintem) nem marad meg benne a hajvasalóval való göndörítes.
Mit tehetek ez ellen? Hogy meg maradjon benne a göndörítés?
Vannak olyan hajhabok, amik segítik kihozni a göndörséget a hajból, és azt is csinálhatod, hogy éjszakára picit benedvesíted és befonod a hajadat. Ha laza hullámokat akarsz, akkor lezára fonod, ha göndörebbre akarod, akkor szorosra. Amikor reggel kibontod, rögzítheted is valamilyen kímélő habbal/lakkal.
Nekem így mindig göndör marad egész napra a hosszú hajam (kicsi koromban nagyon göndör volt, mostanra vegyes lett, egyes részeken göndör, más részeken egyenes). Ha egyenesre próbálom kihúzni, akkor bezzeg begöndörödik az egész 5 perc múlva. :)
Azt is megpróbálhatod, hogy picit nedvesen feltekersz tincseket az ujjadra, aztán a fejed tetején rögzíted hullámcsatokkal éjszakára. Kifésülni nem szabad, csak az ujjaiddal beletúrva felnyomkodni, igazítani.
Nézz utána CGM-nek (curly girl method), az rengeteget számít.
Az első lépés az legyen, hogy ne használj hajvasalót és hasonlókat a hajadra, mert ezzel csak tönkreteszed, és pont emiatt nem tud rendesen göndörödni. (Tapasztalatból írom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!