Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A hátam felül pattanásos....

A hátam felül pattanásos. Nagyon csúnya. Mit csináljak h eltűnjön?

Figyelt kérdés
2009. jan. 2. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hűha. Ez egy elég összetett dolog. Rengeteg házi és orvosi módszer van, most elmondok mindent amit tudok. Nagyon fontos, hogy tisztán tartsd a hátad, tehát minden nap fürödj lehetőleg szappannal vagy tusfürdővel. Használj valamilyen tonikot, arcvizet vagy egyéb pattanásokra való folyadékot amit vattapamaccsal szépen bemasszírozhatsz a kezelendő felületre. Itt jön szóba egy "nagymama receptje"-féleség. 1 dl desztillált vízbe rakj egy evőkanál almaecetet és használd ezt tonikként. Igyál méregtelenítő, vértisztító teát (csalán), boltokban lehet kapni filteresen, de szárítottan csomagban is. Minthogy ez a dolog a korral jár, ezért teljesen normális és még egy ideig el kell viselned, de ezekkel a dolgokkal enyhíthető. Viszont tudnod kell, hogy mindenkinek más és más jön be! Amit én ajánlok az mindenképpen a tisztán tartás, kezelés valamilyen tisztítóval és a méregtelenítő tea. Ha nagyon kiszáradna a bőröd akkor egy kevés hidratáló krémmel kend be. Legvégső esetben fordulj orvoshoz, bőrgyógyászhoz. Írhat fel antibiotikumot ami időleges kezelésre jó lehet, de ha a panaszok nem múlnak akkor marad egy hosszútávú kúra. Én két ilyet ismerek, a Roacutan-t és a Sotret-et. Ezt kb. egy évig kell szedni, testtömegedtől függően és folyamatosan vérvételre kell járni először kéthetente, majd havonta. Ez egy biztos és tartós megoldás, de szerintem a te eseted átlagos lehet. Két osztálytársamnak is rettenetesen pattanásos volt a háta 10.-11.-ben de az utolsó tesiórára már nyoma sem volt, szóval nem kell megijedni. Remélem segítettem!
2009. jan. 2. 16:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Naponta legyen megmosva alaposan a hátad, és ne vakard, ne nyúlkálj hozzá, elvileg magától el kell múlnia.
2009. jan. 2. 17:49
 3/7 A kérdező kommentje:
minden nap szoktam fürödni és rendesen megmosom.. de mondjuk elszoktam vakarni.:S nem birom megállni h ne nyúljak hozzáá..és ezért be is gyulladnak..
2009. jan. 2. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én tudok rá egy jó krémet: Aknefug 5%-os gél. Ez pont a háton és mellkason lévő pattanásokra és mitesszerekre való. Vény nélkül kapható és nem is drága.
2009. jan. 2. 22:39
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.:) kipróbálom.
2009. jan. 3. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem is olyan volt de nekem 3x-i szolárium után tűnt el és azota sem jött ki
2009. jan. 3. 19:33
 7/7 anonim válasza:
szolárium legjobb rá
2009. jan. 4. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!