Szilikonos vagy szilikonmentes hajolaj?
Sziasztok!:) Derékig érő hajam van, igazából különösebb probléma nincs vele, de valamilyen hajolajat szeretnék bevezetni a rutinomba, hogy picit hidratáltabb legyen.
Jelenleg szilikonmentes sampont használok, a balzsamom szilikonos. Hallottam róla, hogy a túl sok szilikon tönkreteszi a hajat, ezt régebben tapasztaltam is. A szilikonmentes hajápolás viszont nekem nem jött be korábban szintén, kiszárította a hajam és töredezett nagyon.
Így most dilemmában vagyok, hogy milyen hajolajat vegyek, szilikonosat vagy anélkülit. Kicsit tartok tőle, hogy túl sok szilikont halmozok fel a hajamon és csak rosszat teszek vele. Illetve eleve felmerült bennem, hogy ha a szilikonos balzsammal lezárom a hajszálakat, akkor van-e egyáltalán értelme utána bármit kenni rá. Nagyon megköszönném, ha esetleg tudna valaki tanácsot adni ebben.:)
Nem feltétlenül ördögtől való a szilikon.
Hajápolókban a szilikonok javítják a haj fésülhetőségét, selymességét, puhaságát és fényt adnak a hajnak. Hajvégápolóban én csak és kizárólag szilikonost használok, mivel kell a hajvegeimnek egy plusz réteg ami védi a hajat.
Köszönöm mindkét választ!:)
Utolsótól kérdezem, hogy akkor is, ha már balzsammal vittem fel szilikont a hajamra? Nem lesz túl sok?
Én csak szilikonost használok. A szilikon a "lezárás". Ugyanolyan, mint mondjuk arcápolásban a hialuronsav vagy az aloe vera, amik feltöltenek vízzel, a shea vaj meg a méhviasz pedig bezárja a nedvességet.
A hajbalzsam feltölti a hajad, a szilikon nem engedi kiszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!