Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Egyedül csak a rozmaringolaj...

Egyedül csak a rozmaringolaj ér valamit a hajra, a többi csak ámítás?

Figyelt kérdés
Legalábbis a fodrászom azt mondta, hogy az ilyen professzionális cuccok a hajra semmit nem érnek (pl. Olaplex, Kerastase, Revoy Plex stb.), csak kenegessem rozmaringolajjal a hajam (samponba keverem természetesen).
2023. júl. 29. 22:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit szeretnél elérni vele.
2023. júl. 29. 23:53
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

Olajat a samponba..? 👏👏👏 Ostobaság, zsíros lesz/marad tőle fejed. A hatását pedig nem firtatom, de utána lehet nézni komoly tudományos publikációkban hogy mi és mennyit ér -bármi is a problémád-

#napiszakmunkás

2023. júl. 30. 00:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Kinek mi válik be, ezt nem lehet megjósolni.
2023. júl. 30. 06:59
 4/12 anonim ***** válasza:
46%

Valahol zavar van az erőben.

Az olajakat mire használnád? Vagy mit remélsz megoldani vele?

Az olajak, akár arc, akár haj, önmagukban nem hidratálnak és táplálnak. Feladatuk a legutolsó lépésként a már addig felvitt termékek, kondiciónálók, hatóanyagok bent tartása, bezárása. Tehát ha semmi mást nem használsz a hajadra célzottan, ami megszünteti a problémádat, maga az olaj nem fog semmit érni. Bármilyen olaj is.

(Egy szépségtanácsadó)

2023. júl. 30. 07:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ó jajj... Elég nagy baj, ha ilyet mondott a fodrászod, javasolnék új szakember felkeresését. Olaj a samponba? Az ég világon semmi értelme. Olajos hajpakolást tudsz csinálni, amit utána lemosol samponnal. De azt tényleg nem írtad mit szeretnél az olajjal.
2023. júl. 30. 09:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Leirtam hogy a samponba keverem, felviszem a hajamra olyan 3 percig, és utána lemosom.
2023. júl. 30. 09:17
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, láttam én pedig leírtam, hogy ennek semmi értelme. Az olajos hajpakolás az, hogy felviszed az olajat (nyilván nem rozmaring olajra gondolod), fent hagyod legalább egy órát, majd samponnal lemosod. Persze a pakolás és balzsam így is kelleni fog. Az én hajamat ez tudja csak kordában tartani.
2023. júl. 30. 09:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Arra lettem volna kíváncsi hogy a professzionális cuccok érnek-e valamit?
2023. júl. 30. 10:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy erre voltál kíváncsi viszont nem ezt írtad. Mivel magasabb minőségűek és több hatóanyag tartalommal bírnak, mint a bolti termékek, igen, érnek valamit. De az, hogy neked mi fog beválni, nem lehet tudni előre. Ki kell próbálni és majd kiderül. Persze nem 1-2 használat után kell eredményt várni.
2023. júl. 30. 11:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Itt tényleg nagy zavar van. Kezdjük azzal hogy nem is értem mi a probléma amit orvosolni akarsz, mert nem írtad le.

A rozmaringot most hajnövesztés miatt kapták fel, mert egy már bizonyítottan hatékony szerhez (Minoxidil) viszonyítva vizsgálták a kihullott haj visszanövesztésében gyakorolt hatását. A rozmaring attól lényegesen elmarad, csak annyit állapítottak meg hogy annak is van elenyésző hajnövekedést serkentő hatása.

A többi cucc amit említettél, Olaplex és hasonlók, ezek sérült hajszerkezet javítására vannak. Szőkítéstől festéstől meggyengült hajakra. Nagyon sok embernek beváltak ezek a termékek, tehát azt nem lehet mondani hogy nem működnek és teljes pénzkidobás mind. Ha neked ez a problémád érdemes kipróbálni valami kötésjavítót, vannak olcsóbbak is, nem kell rögtön olaplexet rendelni.

De mivel nem tudjuk még mindig mi a problémád nem tudunk mi se konkrétumot írni.

2023. júl. 30. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!