Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A nők többsége a kor előrehala...

A nők többsége a kor előrehaladtával miért vágatja le rövidre a haját? Sokkal nőiesebbek lennének hosszú hajjal.

Figyelt kérdés
2023. júl. 29. 09:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Mert a legtöbbnek macera lesz a hosszú haj, vitaminhiány miatt a haj hullik, ritkul, és amiatt nekik könnyebb a rövid haj.
2023. júl. 29. 09:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a magam nevében is tudok válaszolni, bár nem vagyok idős, sőt még középkorú sem, csupán 30+-os. A 20-as éveimben gyönyörű, fényes, puha tapintású volt a hajam, épphogy csak a vége töredezett néha, amit rendszeresen vágtam. Viszont mióta betöltöttem a 30-as, a hajam nagyon megváltozott, sprőd lett, száraz, pedig jobban odafigyelek rá, normális minőségű termékeket használok, de mivel genetikailag ilyen (ami a családunkban naná, hogy a nőket érinti), így minden hiába, a derékig érő hajamat le kellett vágnom longbobra. Így nem tapad úgy össze, kevésbé kócolódik, bár ugyanúgy oda kell rá figyelnem. Remélem ennél rövidebbre nem kell vágnom mert az már nem állna jól.

De az idősebb korosztály pedig amiatt, amit az 1-es válaszoló írt. Plusz idős korban ha valakinek rosszak az ízületei, nehezen is tudják kezelni a hajukat, főleg ha hosszú.

2023. júl. 29. 10:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert a korral romlik a minősége. Ebben benne van a terhesség-szülés miatti hormonváltozás, az őszülés miatti festés, egyéb genetikai okok.

Ha mondjuk feltűzi vagy kontyot csinál belőle, akkor kevésbé feltűnő, de még csak simán fonva vagy összefogva is jobban látszik.

Én 40+-os vagyok, régen amikor "levágtam", akkor ért derékig, ha most lenő derékig, akkor már kezd sz*rul kinézni. Most már ha "levágom", akkor kb. lapockáig-könyékig kell visszavágnom, és akkor sokkal szebb.

Igyekszem hosszúra hagyni, amíg csak lehet.

2023. júl. 29. 10:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as akkor hasonlóan vagy mint én (2-es vagyok)
2023. júl. 29. 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nők is kopaszodnak, akárcsak a férfiak, csak jó esetben nem annyira látványosan. Viszont a ritka haj csúnya, ha hosszú. Nekem a harmincas éveimben már fele annyi hajam sincs, mint amennyi tiniként volt, kénytelen voltam rövidre vágatni, pedig a húszas éveim közepéig hátközépig érő hajam volt. De addigra már kezdett vállalhatatlanul ritka lenni, kénytelen voltam "fiús" frizurát vágatni magamnak, így nem feltűnő, hogy alig van hajam.
2023. júl. 29. 12:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

25 vagyok, többek közt könnyebben kezelhető (és nemnagyon érek rá balzsamozgatni 60-70cm hosszú hajat), másrészt mert már nem érdekel, hogy random emberek szerint hogyan lennék nőiesebb.

Bizonyos kor felett jó esetben a nők pont ugyanúgy leszarják,hogy idegeneknek mi jön be, mint a férfiak.

2023. júl. 29. 16:23
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
30-35 éves korunk táján kezd lejárni a garanciánk, efelett már bőven meglátszik rajtunk a hormonok hatása. Nekem tizenévesen annyi hajam volt, hogy nem is tudtam mihez kezdeni vele, erős szálú, dús, kezelhetetlen sátrat alkotott, simán beillett sálnak is. Most 35 vagyok, még mindig tűrhetően dús, viszont iszonyatosan elvékonyodott és nincs semmi tartása, inkább csak szösz, mint haj. Csak azért nem vágom rövidre, mert azzal sokkal több gond van, mindig be kell állítgatni ahhoz, hogy kinézzen valahogy, amire nem vagyok hajlandó. Ha előbb-utóbb olyan lesz a hajam, mint anyámé (három maréknyi, évtizedek óta dauerolt pihe), inkább leborotválom az egészet és elkezdek parókát hordani.
2023. júl. 29. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én pl szoptatás miatt vágattam le, csomókban hullott. Úgyhogy lehet hogy sokak szerint nem nőies, de mivel azért kellett megválnom tőle hogy továbbra is a testemből táplálhassam a gyerMekem ezért pont baromi nőiesnek érzem magam vele (direkt az ősanyás megfogalmazás).

Meg persze egy szép, egészséges hajzuhatag az gyönyörű. Viszont a rövid haj meg teljesen engedi érvényesülni az arcot és a nyakat. Úgyhogy ad egyfajta sebezhetőséget és bátor nyíltságot a megjelenésnek, nekem most ez a vibe is tetszik. Nem azt mondom hogy örökre rövid hajam marad, de most épp jól is érzem magam így amellett hogy muszáj is volt levágatni.

Plusz kényelmes, annyira nagyon kényelmes. Sokkal szabadabb érzés mint ha csak összefogva van a hosszú. Nem nehezíti a súlya a nyakam, nincsenek rakoncátlan fürtök, nap végére nem húzza a gumi a fejbőröm, a szellő befúj egészen a fejbőrömig. Annyira jó.

És igen, bizonyos kor felett a nők társra talának. A hosszú haj meg sok szempontból olyan mint a miniszoknya. Figyelemfelkető, de szebb igazából senki nem lesz tőle, viszont cserébe sokaknak nem is kényelmes. És ezek a sokak ha párt találnak, már nem akarnak figyelmet felkelteni. (Persze sokan meg szeretik, úgy érzik önazonosnak magukat, ők megtartják a hosszú hajat maguk miatt is.)

2023. júl. 29. 20:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem mindig pixivel néztek fiatalnak, mert manófejem van. Szerintem engem öregít a hosszú haj. Pláne ha csak lóg, vagy copfban, vagy béna kontyban van.
2023. júl. 30. 04:21
 10/11 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

A haj a kor előrehaladtával elvékonyodik, kihullik, stb.

A nőiesség meg egy rakat más faktortól függ, nem ezen múlik.

2023. júl. 30. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!