Mitől törik ketté a körmöm?
Igénybe vannak vége? Pl. munka során? Sok kézmosás, mosogatás, vízben való munka?
Jól le van vágva? Egyenletesen? A végek lereszelve?
Egyáltalán nem biztos, hogy valamilyen hiány. Az máshogy is jelentkezne. Fáradság, szédülés, hajhullás, stb.
Csinálj egy c vitami, vas, folsav kúrát. 2-3 hétig emeld az adagot. Lehet segíteni fog. Illetve a fehérje bevitelen emelj egy kicsit. Nekem is hosszában törik általában a körmöm. De én tudom magamról, hogy vashiányos vagyok és májproblémám van, amait igyekszem kezelni, szerencsére mostanában nem olyan törékeny a körmöm. Lehet neked is ilyesmi lehet.
Ha a manikűrösöd nem tud tanácsot adni, akkor ajánlom, hogy keress mást is, aki kicsit jobban ért a köröm betegségeihez, jelzéseiről, tud mondani valamit.
Esetleg csináltass egy széleskörű vérvizsgálatt, máj és pajzsmirigy értékekkel is, sokat elárul. Legalább kapsz egy kiinduló pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!