40 éves kortól lehet retinolt használni?
Az, hogy valamire ráírják, hány éves kortól ajánlott, nem más, mint hülyeség. Nem elsősorban a kor határozza meg a bőrápolást, hanem a bőrtípus, a bőrprobléma és a bőrápolás célja.
2-es, csak pici kiegészítés: a hialuronsav nem anti-aging termék, csupán csak vízmegkötő, emiatt tűnik úgy, hogy eltűnteti a ráncokat (mert a hidratált bőr teltebb és feszesebb).
Én tretinoint használok, a retinol a kisbabáknak való változata a tretinoinnak. Férfi vagyok, a nők legalább annyira nézik a kinézetet a férfiakon, mint a férfiak a nőkön. A netről lehet rendelni, aki tud angolul és tudja használni a google-t az tud rendelni 2-3 ezer forintért külföldről tretinoint, de aki ezeket nem tudja, az is tud rendelni 5-6 ezer forintért a krémmánia fórumáról. (Ahol valószínűleg ugyanazt adja el valaki kétszer olyan drágán, amit ő maga is külföldről rendel.)
Tényleg van anti-aging hatása, 31 évesen 25-26 évesnek nézek ki tőle, kb. fél-1 év alatt kitisztította, kisimította a bőrömet. Annyi, hogy MINDIG fényvédőt kell hordani, mert nagyon érzékennyé teszi a bőrt, bár úgy tudom, aki igaz bőr-guru, az amúgy is mindig hord sunscreen-t tretinoin használat nélkül is. Angol reddit csoportokban olvastam róla rengeteget. Egyes felhasználók 15-30 éve használják és 10-20 évvel fiatalabbnak néznek ki tőle. Könnybe lábadt a szemem, amikor megláttam ezeket, pedig nem vagyok egy elérzékenyülős típus. Nem átverés és senki nem akar eladni neked semmit, a netről meg lehet venni olcsón egy tubust 3 ezerért is, ami aztán 1-2 hónapig kitart. Aki tud angolul, az még a redditen olvasson róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!