Van olyan arckrém ami kollagén és hialuronsav kombinációja?
A hialuronsav rengeteg kremben benne van, de megprobalhatsz szerumot is. Nagyon sok van már a piacon. Geek&gorgeous, revox, elyn's lab pl.
A kollagen meg felesleges a kencekbe, mert nem szívódik fel a bőrből.
Így van ahogy az első írja, a kollagén túl nagy molakula, nem tud felszívódni sem beépülni. Kollagéntermelést serkentő hatóanyaokat használhatsz, a hialuron pedig vízmegkötő molekula, viszont nedves bőrre kell felvinni különben a bőr mélyebb rétegeiből fogja elvonni a vizet, hogy tudjon mit megkötni.
Belsőleg szedheted a kollagént, de azt ugyebár nem tudod befolyásolni, hova épüljön be, mert nincs olyan, hogy csak a bőrbe vagy csak az ízületekbe. Szóval a reklámoknak ne dőlj be (most is fut egy ilyen Oroszlán Szonjával azért írom).
Keress kollagén termelést serkentő hatóanyagot (pl. egy c vitamin szérum). Krémben felesleges megvenni, emellé pedig mehet a kollagén belsőleg.
Alakíts ki egy jó arcápolási rutint. Csak hogy egy alap csomagot mondjak. Reggel arcmosás langyos vízzel, c vitaminos szérum, fényvédő. Este arclemosás, ha sminkelsz duplán (olajos és valami géles/habos) és utána mehet egy jó kis hialuronos hidratáló krém.
Korábban én is kollagénes krémeket használtam, viszont nekem az Elesse krém hozta el a változást, persze semelyik rém sem nyújt 100%-ot viszont ennél egész látványos a változás. Beteszek egy blogcikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!