Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tényleg annyira károsak a...

Tényleg annyira károsak a kozmetikumokban lévő "károsnak vélt" anyagok (propylene glycol, sodium laureth sulfate stb. )?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy sokan ezt mondják, meg h rákkeltő stb...de valahogy mégis kikísérletezik a legtöbb kozmetikumot laborokban és piacra is engedik. Az EU-nak komoly törvényei vannak, és mégis engedik, h a piacon "káros" anyagokkal teli krémek legyenek. És egy átlagember mind mind ilyet használ. Lehet, hogy jobb egy natúrkozmetikumot vagy biokozmetikumot venni, de állítólag egy szintetikus, laboratóriumban készített kozmetikum hatékonyabb. A natúrnál azt jó tudni, h semmi káros dolgot nem szív be a bőröd, de ez lehet, hogy nem elég és lehet h nem is valós, h káros az egészségre. Ti mit gondoltok?
2010. okt. 8. 14:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy hallottam, hogy ezeket a dolgokat úgy kísérletezik ki, hogy az a mennyiség ami egy termékben van ne legyen káros. Viszont azt nem veszik figyelembe, hogy hány olyan cuccot használ az ember, amikben ez van.

Én is próbáltam pl. természetes hajbalzsamot, de egy rakás sz*rt sem ér.

2010. okt. 8. 14:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem vannak természetes termékeim és jók. Csak elcsábulok a káros anyagokkal teli cuccok csomgaolásától, illatától :D De egyébként ez érdekes. h úgy kisérletezik, h ne nagy koncentrációban legyenek benne, de akkor miért van, h tusfürdőknél, samponoknál a legelső összetevő a sodium laureth sulfate? Mert mindig abból van a legtöbb ami a legelső...ha esetleg van benne vmi növányi kivonat, az mind-mind a végén kullog....gondolom jó sok van benne. :D
2010. okt. 8. 15:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Kérdező: Te milyen termékeket használsz?
2010. okt. 10. 16:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, sajna mindig az elején van. De azért lehet találni olyat, amiben nincs SLS. Én már kemény 2 darab sampont is találtam, amiben nincs. XD Mindegyik gyerekeknek való mondjuk... De bevált. Igaz én nem azért veszem ezt, hogy az egészségemet ne károsítsa, hanem azért, hogy a hajamat ne. :)
2010. okt. 10. 19:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Én pl alverde sampont használok (dm-ben lehet kapni). Nagyon sok fajta van és semmilyen káros anyag nincs benne. Arcra ilcsit használok és nagyon bevált. Rendehozta a bőröm. Rájöttem, h soha nem térnék vissza a szintetikusan előállított cuccokhoz. Roncsolnak. Egy ideig jónak tünnek, de idővel visszájára fordulnak a folyamatok...megfogadtam, h csak natúr termékeket használok!
2010. okt. 12. 10:58
 6/10 anonim válasza:

Sokat gondolkodtam már én is azon, hogy ez pánikkeltés akar lenni vagy tényleg ennyire károsak lennének.

Minden esetre ha tényleg annyira károsak lennének ahogy írják akkor már mindenkinek leesett volna az arca meg rákos lenne és alig élne. Mert ezek az anyagok már legalább 10 éve jelen vannak a kozmetikumokban és az már elég sok idő, hogy kifejtsék rossz hatásukat.

Ami biztos, hogy pl SLS-t természetes úton is elő lehet állítani.

2010. dec. 10. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is néztem az Alverdét, de szulfát abban is van, igaz nem az erősebb fajtából. Meg próbáltam a balzsamját, de nagyon rossz.
2010. dec. 11. 08:56
 8/10 anonim válasza:

Kémiában, vegyi anyagok ismeretében nem vagyok jártas, azt le kell szögeznem. Gyakori kérdéseken, internetes utánajárás alapján és tapasztalatból írok. De vannak bizonyos bőrproblémáim (seborrea a fejbőrömön, erősen száraz a bőröm) amiknek a tünetei enyhébbek, mióta nem használok Sodium Laureth Sulfate és Sodium Lauryl Sulfate tartalmú sampont, fogkrémet, egyebet. Elég nehéz volt ilyeneket találni nem méregdrága kategóriában (eddig csak egyes Palmolive samponok amiket Tesco-n kívül sehol sem láttam, Alterra - Rossmann). De azóta nem viszket a fejbőröm (korábban már szinte folyamatosan és egyre rosszabb volt) és a seborrea (korpára hasonlít) is gyengébben jelenik meg. Nemrég tudtam meg, hogy sajnos a fogkrémek is tartalmazzák ezt az anyagot és mivel többnyire ilyeneket használtam, oka lehet annak, hogy az aphtáim sűrűbben jönnek elő, tovább tartanak és gyulladtak.

Szóval szerintem aki érzékeny rá és hasonló problémákkal küzd, száraz a bőre az mindenképpen kerülje ezeket.

Igaz, hogy ezek a samponok kevésbé habzanak és többet kell használni belőle egyszerre, de szerintem ez egy nagyon mellékes kérdés ilyenkor...

"Sodium Laureth Sulfate (SLES) és Ammonium Laureth Sulfate (ALES)

a Sodium lauryl sulfat alkoholos formája. Ez valamivel kevésbe ingerlő, mint a Sodium lauryl sulfat, de súlyos kiszáradást idézhet elő. Samponokban és tisztítószerekben más összetevőkkel való reakcióba lépésekor esély van arra, hogy rákkeltő nitrátok és dioxinek képződjenek. Már egyszeri samponos kezeléssel nagy nitrát mennyiséget juttathat a véráramba. Ha más anyagokkal kombinálják, akkor a SLES és az ALES nitrozaminokat hozhat létre, amik potenciálisan rák keltőek. Gyakran leplezik részben természetes kozmetikumokban olyan elnevezéssel, hogy "kókuszdióból származik".

Lásd Anionic Surfactants, ethoxylated surfactants, és Nitrosating agents

A biztonsági adatlapról:

Figyelem! Bőr és szemirritációt okoz! Kerülje, hogy szembe, bőrre és ruhára kerüljön. A közepes és erős szemirritatív osztályba lett besorolva."

(forrás: [link]

Bocsi a terjedelemért. :)

2011. ápr. 2. 08:50
 9/10 anonim ***** válasza:
*save*
2011. aug. 18. 20:16
 10/10 anonim ***** válasza:

"Én pl alverde sampont használok (dm-ben lehet kapni)."

Az Alverde samponokban található Sodium Coco-Sulfate ugyanaz, mint a Sodium Lauryl Sulfate (ugye ez az anyag kókuszból előállított tisztítószer), csak előszeretettel írják le így a natúr termékekben, hogy természetesnek tűnjön az összetevő.

2013. jan. 22. 02:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!