Tényleg jót tesz az arcbőrnek, ha a nők is leborotválják (mármint a szőrt)? Nem erősödik meg a szőr?
Nem erősödik meg, hiszen a szőrben nincsenek idegek, ami jelezné a szőrtüszőnek, hogy a szőrszállal mi a fenek történik a külvilágban. Azzal gondolom egyetértesz, hogy nem lenne kellemes a borotválás, ha mégis csak lennének benne idegek.
Szóval a szőrnek oly mindegy, hogy levágod-e vagy sem, viszont bőrödnek nagyon is számít, hogy húzgálod-e rajta azt az acél pengét. A vágóél minden kis apró bőr egyenetlenségbe belekap, rengeteg apró sérülés keletkezik borotválkozás után.
Fuh, én nagyon régóta borotválom, látott doki is, semmi hormonbajom, csak sötét a szőröm.
De nem bolti pengével szoktam szedni, ami ilyen recés, mert az alig szedi le. Aliról rendelek ilyen szuper éles, sima pengéjűt.
Most IPL-ezek, hátha segít, ahhoz meg ugye muszáj borotválni.
Egyébként nekem szebb a bőröm attól, hogy a krémeimet, szérumjaimat a bőrömre kenem, és nem a kis szőreimre. Csak színezett hidratálót használok, de az is szebb a "peach fuzz" nélkül.
Egyáltalán nem látszik a szőr az arcomon, szőke kisgyerek voltam, a hajam időközben besötétült, de minden más testszőröm szőke maradt (még a szemöldököm és a szempillám is, mindkettő alig látszik, pedig hosszú szempilláim vannak XDD).
A megerősödést úgy értettem, hogy besötétedik.
Most ütött be a pubertás, és pattanás helyett az eddig teljesen sima arcbőröm egyenetlen lett (tudom, tudom, így is szerencsés vagyok). Tiktokon volt ilyen before-after videó, és az ugyanilyen bőrből tükörsima lett, ezért gondoltam, hogy segíthet, de akkor gondolom azt is megszerkesztették.
Köszi a válaszokat, akkor nem veszem meg :D
Nem erősödik meg a szőr, és csak akkor tesz jót neki, ha normálisan csinálod, lefertőtlenített, profi eszközzel, de inkább érdemes szakemberre bízni. És még ígyis lehet, hogy a te bőröd pont érzékeny lesz rá és mondjuk kippatogsz.
Ráadásul eleve gyullad, aknés vagy egyenetlen bőrön ilyet nem is lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!