Kozmetikusnál/fodrásznál/körmösnél hogy adtok borravalót bankkártyás fizetésnél?
Sehogy.
Egyszer megkérdeztem, hogy adhatnék-e kártyával, nem tudták megoldani, pedig technikailag megoldható. Így jártak. Külföldön egyébként simán működik, hogy x-szel többet üt be szervizdíjként.
Megkérdezed tud-e beütni többet a gépbe. Ez nem mindenhol működik, éttermekbe jellemzően igen, kisboltokba, kozmetikusoknál kevésbé.
1-es: a szépségipari szolgáltatóknál általában szoktak adni borravalót. Ezzel is jelzed, hogy tetszik a munkája. Ha pedig mondjuk egy sikeres, felfutott ember (/lesz) akkor a borravalókkal úgymond biztosítod, hogy legyen helyed következőnek is. Hisz ha úgyis akad napjára 40 vendége, nyilván annak kerít helyet aki időben foglal, de méginkább annak aki jattol.
Viszont!
2-es: egy szolgáltatást vettél igénybe, nem muszáj borravalót adj. Ettől még nem leszel rossz ember, hisz a munkáját kifizetted.
:D nyugi leesett hogy te senkinek sem adnàl egy pohàr vizet sem inkàbb megmondanàd merre van a legközelebbi nyilvànos ivòkùt
A borravalòt nem azèrt adod mert szegèny az illetô ès tàmogatàs kell neki..hanem mert illik
Olyanoknak akik tèged kiszolgàlnak valamilyen mòdon
A tanàr nemszolgàl ki azthiszem hogy az elemi az meg ugye kötelezô is…ès ott pl a fiadon mullik ès nem s tanàron hogy elsajàtitja e az anyagot mig a fodràszt pl a sajàt munkàja èrtèkelèse kèppen
Hogy neked szemèlyesen valami szolgàlatot tett..ennyi alap kultura
Ès bocsi “nèmet zsidò sòhe*r”
Amennyit az ember megengedhet magànak aszerint ad borravalòt
Ha 50ft akkor 50
Ha 2000 akkor 2000 ki hogy èrzi
Èn pl egy ètterembe ha miinden klappol a felszolgàlòval ès a kaja is remek külön adok a pincèrnek ès bekèretszkedek a konyhàra ès a konyhànak külön (mert a dràga pincèrek nagy% mèg csak a dícsèretet sem adja àt a szegèny konyhànak)
8-as:
Szerintem nem egy kategória a pincér udvarias kiszolgálása mint a kozmetikus/futár/bármi.
Mindegyik misttam/nekem vègez szolgàlatot ès mindegyik lehet egy “b@sz@tl@n” mogorva nagyon nemszimpstikus szemèly..de ha nem az vagy bàris ugy tesz ès nekem megcsinàlja amit kell
Jàr a borravalò szerintem
Nade akkor az orvosok…mennyi borravalòt kapnak ès igazsàgosan..?
"8/9 anonim válasza:
39%
:D nyugi leesett hogy te senkinek sem adnàl egy pohàr vizet sem inkàbb megmondanàd merre van a legközelebbi nyilvànos ivòkùt"
Ne halat adj! Halászni tanítsd őket!
Valami zsidó ács történeteiben olvastam.
És nem, továbbra sem adok, a megbecsülésem jele pedig az, hogy visszajárok hozzá, miközben van SOK másik ilyen, sőt jobb szolgáltató is.
Ő van érted, belőled él. Ne legyél mindig csóró, békaperspektívában élő kisember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!