Striás lett a bőröm, sportolás, hízás-fogyás miatt. Mit ajánlanátok? Testápolók nem használnak. F
Ruhát.
Az már ott marad, nincs ellenszer
Nekem is van, mindkét vádlimon teljesen 3 éve, a combom belső részén és a hátsón is 7 éve. A derekamon nagyon kicsike, alig észrevehető kb 2 éve van. Mindenhol egészen piros/lilás volt. Nekem a hirtelen hízástól és fogyástól lettek, pedig max 3 kg ment fel rám. Sajnos érzekenyek a szöveteink.
Most 7 év után a combomon már alig látszik, sőt, majdhogynem láthatatlan, de tényleg. A vádlimon most kifehéredett, az oldalamon is. Szerintem neked is eltűnhet idővel egész szépen ha teljesen már soha. Én is 21 vagyok még csak úgyhogy ne aggódj, ez mindenki problémája.
Nekem is van sajnos 23 évesen. A fenekem oldala nagyon olyan, meg a combom oldala is kicsit. A mellem nem, mert nincs nagy csecsem :D de különben ott is lenne valószínű.
Én edzek, de így is van, főleg, hogy nőtt tőle a fenék és így is lehet tőle stria, izomnövekedéstől. Én amúgy megvagyok vele, barátom szereti. (: Teljesen természetes és egy feszes testen szerintem még jól is néz ki.
A striák ellen nincs teljesen hatékony megoldás, de néhány dolog, amit tehetünk, hogy csökkentsük a megjelenésüket.
Hidratálás: Bőrünk hidratálása kulcsfontosságú a striák megjelenésének csökkentésében. Használjunk rendszeresen hidratáló krémet vagy olajat, amely segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.
Masszázs: Masszírozzuk a striák környékét körkörös mozdulatokkal, hogy serkentsük a vérkeringést. Ez segít javítani a bőr állapotát és csökkenteni a striák megjelenését.
Egészséges életmód: Az egészséges életmód, beleértve az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást is segíthet a striák csökkentésében. Az egészséges táplálkozás segít megőrizni a bőr egészségét, míg a testmozgás segíthet megelőzni a további súlyváltozásokat.
Kollagén szedése: A kollagén olyan fehérje, amely fontos szerepet játszik a bőr egészségében és rugalmasságában. A kollagén szedése segíthet javítani a bőr állapotát és csökkenteni a striák megjelenését.
Dermatológus felkeresése: Ha a fenti módszerek nem segítenek, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, aki segíthet más módszerekkel is a striák csökkentésében, mint például lézeres kezelések vagy a retinol tartalmú krémek.
Fontos megjegyezni, hogy a striák nem okoznak egészségügyi problémát, és hogy számos embernek van striája. Az egészséges életmódra és a bőrápolásra összpontosítva azonban csökkenthetjük a striák megjelenését, és javíthatjuk a bőr állapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!