Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek jórésze nem tisztákodik rendszeresen? Mikor pl buszra szállok, miért nincs hasító tisztaságillat, ahelyett, hogy mosdatlan ember szag van? Van, akinek zsíros a haja, a körme gyászkeretes... Stb.

Figyelt kérdés

2022. okt. 28. 23:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert sokan végeznek fizikai munkát, amitől reggeltől estig is büdös leszel, emellett vannak átlagnál izzadósabb emberek, vagy pl akik depressziósak és ezért nem törődnek magukkal. Csak ezután következnek az igénytelenek
2022. okt. 28. 23:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben azért mosakodnak, de elég egy büdös ember egy buszra és már büdös van. Általában meg is lehet mondani ki a szag forrása, vagy valami hajléktalan forma, neki nyilván kisebb gondja is nagyobb a tisztálkodásnál. Valószínű tudja, hogy büdös, de leszarja. Vagy még idős emberek szoktak, akiken látszik, hogy már nem tudják úgy ápolni magukat. Esetükben fizikai akadályok is lehetnek, nem tudnak már pl kádba lépni csak segítséggel, vagy nem érik el rendesen magukat mindenhol. Estleg gyerekkorukból úgy szokták meg hogy elég heti egy fürdés. Vagy kisnyugdíjasok, akik spórolnak a vizen. Az időseknek a szaglásuk is leromlik, szóval szerintem ők sok estben nem is sejtik hogy büdik.
2022. okt. 29. 01:28
 3/12 A kérdező kommentje:

Ismerek fizikai munkást, és vele szívesen utaznék egy munkanapja után is egy buszon, mert azon túl, hogy piszkos lesz adott napon=friss kosz, nem tud állott büdös lenni, mert naponta tisztálkodik. Ha megizzad is a munkában, azért az nem több napos szag.

Igen, a nyuggerek közül sokan erős szagúak, ami egyrészt érthető is, mert sajnos már betegségből is adódhat, no és szegény hajléktalanok...

De őket leszámítva is vannak higiéniátlan emberek.

Egyszer Olaszországban utaztam szintént buszon. Lehet, hogy csak kivételes eset volt...?) de ott nem volt átható szag, mint itthon. Lehet, hogy ez a gazdasági szituval is összefügg? Itthon már többen feladták, belefáradtak, elhagyják magukat... Szuper👎

2022. okt. 29. 03:12
 4/12 anonim ***** válasza:
Kérdés: munka előtt-után-közben tapasztalod ezt? Munka után érthető. Előtt? Nagy a rezsi. Nem akarnak magukkal foglalkozni, nincs idejük semmire sem.
2022. okt. 29. 06:01
 5/12 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Vannak, akik munka közben piszkolódnak be, vannak, akiknek nincs otthon meleg víz, vannak, akiknek egyszerűen sosem tanították meg a szüleik (már ha voltak nekik), hogy hogyan kell megfelelően tisztálkodni.

Arról nem beszélve, mire valaki elér egy buszhoz, lehet lejárt 3 kilométert és megizzadt. Főleg most könnyű szerintem megizzadni, kabát meg pulcsi alatt.

A buszokat meg ezeket szintén nem takarítják olyan alaposan és gyakran, ha egy ember se lenne benne, akkor se lenne patyolat-illat.

Múltkor felszálltam a tök üres hévre és majd elhánytam magam a szagtól, én voltam az egyetlen ott, és én pl. szoktam rendszeresen és alaposan mosakodni.

2022. okt. 29. 11:54
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen a hév is büdös, de szerintem nem magától.

Az is biztos, hogy van, aki rendszeresen fürdik, de a ruháit nem mossa gyakran.

Éjszakai izzadás után sem fürdenek.

Azért szerintem jobb lenne, ha többen illatoznának, mint nem.

🙂😁

2022. okt. 29. 12:11
 7/12 anonim ***** válasza:
6%
Ha már Olaszországot említed, én meg múltkor utaztam Spanyolországban egy vidéki járaton és felszállt egy nő, akinek egyenesen csöves szaga volt és az egész buszt majdnem áthatotta, de valószínűleg kemény munkából jött akár a földekről, úgyhogy ez nem országhoz kötött jelenség :) nyilván értem mire gondolsz és a városban sok az igénytelen ember egy helyen, tömegközlekedésen, de nem kell úgy csinálni, mintha ez máshol ne, fordulna elő és álsznoboskodni.
2022. okt. 30. 22:10
 8/12 A kérdező kommentje:

7-es: miért sznob" dolog, ha elmesélem ezt a olaszországi buszos példát?!

Sajnos Mo. N nem volt még ilyen élményem.

Megkeseredettnek tűnsz, ahogy sznobozol', remélem rendbe jön a lelki balanszod!

2022. okt. 30. 23:23
 9/12 anonim ***** válasza:
6%

Nem az a sznob dolog, hogy elmeséled, hanem az, hogy országonként próbálsz differenciálni, jössz ezzel a proli magyar dumával -éppen ezért ÁLsznob, nem sznob… de örülök, hogy átment az üzenet lényege és az értelmezési képesség is “helyén” van.

Aki kicsit is jártas a világban, tudja, hogy mindenhol vannak igénytelenebb emberek, de az igénytelenség megléte vagy hiánya mögött húzódó ok társadalmilag mindig más.

Plusz Olaszország pont nem a gazdaságilag fejlettebbek közé tartozik, ez náluk mentalitás, attitűd kérdése is, hogy adnak erre.

2022. okt. 31. 10:31
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem nagyon értem a problémád azzal, ha valaki országonként differenciálna.

Abszolút megállná a helyét, akkor is, ha köztudott, mindenhol élnek igénytelenebb emberek.

És ezt alapul véve, deee, van különbség. S még Olaszo. T tekintve is van. Spanyolo. Ban pl csak egy ember higiéniája nem stimmelt a buszon, amin utaztál. Na, már ez is más, mint Mon.

Az olaszok meg így is jobban állnak gazdaságilag, mint a magyarok, hogy nincsenek topon.

2022. nov. 1. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!