Mit utáltok legjobban az otthoni bőrápolásban? Szépségipar témában írom a szakdolgozatom és nagyon érdekelne a véleményetek. Köszönöm, ha megírjátok :)
Hogy mindent telenyomnak sodiumokkal, alkohollal és egyebek, ami így már nem használ a szerencsétlen pikkelysömörös bőrömre :(
Testápolót, ha picit is megizzadok moshatom le, mert folyik, be sem szívódik.
Plusz, amit az első írt, hosszú lenne a lista a bevált, de megszüntetett vagy módosított termékekről.
Én az összetevők közt a tartósítószerekkel állok hadilabon. Van 2, amitől szerintem mindenki viszket(a neve hosszú, de ha kremmanian rakeresel a swiss o par arganos hajkúrára az tartalmazza mind a kettőt). Ha ranezek már viszketek. Illetve a formaldehid leadó tartósítószerek is irritalnak.
És ezek a termékek legalább 80, de inkább 90+%-ában benne van valamelyik vagy az összes.
Illetve jó lenne, ha több termékből lenne néhány milis próba kiszerelés.
Meg a csomagolás is lehetne praktikusabb pumpas, tubusos kiszerelésű, nem pedig tengelyes(ez inkább a hajpakolasokra igaz).
Illetve jó lenne ha lenne több markanak utántöltős verziója. Ha már egyszer állítólag kevesebb ezeknek a műanyagfelhasználása.
Én magam úgy vagyok vele, hogy a szépségipar mindent szélsőségesen túlbonyolít. Miért nem lehet szép a természetes?
Ez az egész szépségipar egy iparág, ami az emberek hiúságára épít, és amiből mocskosul meg tudnak egyesek gazdagodni, persze amiről nem szól a pálma, sok embert depresszióba tud taszítani.
Valójában a CSR a szépségiparban nem ott kezdődik, hogy környezetbarát anyagokat használnak állatkísérletek nélkül, hanem ott, hogy felelősséget vállalnak azokért, akik a szépségkultusznak való kényszeres megfelelni akarás miatt lettek mentális betegek, vagy akik emiatt mentek csődbe...
A CSR ott kezdődik, hogy az emberek elé tárjuk, nincs szükség oktalan és méregdrága kenceficére, mert anélkül is, természetes valójában vannak értékei, és úgy is tud szép lenni, értékes; de a szépségiparnak nem ez az érdeke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!